Alsóörs

2014.09.06. 12:33

Bővülő park Alsóörsön

Játszótér, kút, bővülő pihenőövezet - tovább fejlődött az Alsóörs szívében fekvő park, melyet még tavaly alakítottak ki uniós forrásból. A Merse Leader Kultúrpark második ütemét szombaton adták át.

Prevics Éva

A település közepén fekvő elhanyagolt, régen nádas területet tavaly hozta rendbe az önkormányzat uniós támogatással és a helyi földtulajdonosok segítségével. A mára nyolcezer négyzetméteresre bővült terület egy része ugyanis úgy lett közkinccsé, hogy a környékbeli ingatlantulajdonosok felajánlották területeiket az önkormányzatnak.  Így az önkormányzat háromezer négyzetmétere mellé, mintegy ötezer négyzetmétert adtak a helyiek.

A fejlesztés első ütemében a park nagy része már elkészült, mára pedig a patakmeder rendbetétele, a játszótér építése és dűlő 13. századi tulajdonosáról elnevezett Merse emlékhely kialakítása is megtörtént.

Hebling Zsolt polgármester a megújuló területre utalva hangsúlyozta, ez a fejlesztés összeköti a múltat a jövővel. Kontrát Károly országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy a beruházás a helyiek mellett az ideérkező turisták örömére is szolgál.

A park fejlesztése eddig csaknem százmillió forintból valósult meg. Alsóörs polgármestere a Napló kérdésére azt is elárulta, hogy további fejlesztéseket terveznek a területen. Szeretnének egy sétány kialakítására is pályázni, mely a Balatonnal merőlegesen, az Endrődi parktól az amfiteátrumig vezetne csaknem két kilométer hosszan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!