Biztosított a jövő a sportban

2017.11.17. 10:00

Halhatatlan sportolók: Nagy Tímea és Faragó Tamás tartott élménybeszámolót

Az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Ház meghívására érkezett Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok vívó és Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó. Vízy András közreműködésével elsősorban a nemzetközi versenyekre való felkészülés pszichikai terheit ismertették.

Szendi Péter

dav

A két szerény, humoros halhatatlan sportoló megemlékezett az olimpiai döntők különleges légköréről, a versenyzők pillanatnyi fizikai erőnléte és lelki teherbírásának próbatételéről a legfontosabb pillanatokban.

Faragó Tamás és Nagy Tímea olimpiai bajnok tartott élménybeszámolót Alsóörsön. A halhatatlan sportolók közvetlenségükkel, szerénységükkel, jó humorukkal hamar belopták magukat az emberek szívébe Fotó: Szendi Péter

- A Halhatatlan Sportolók Egyesületének az egyik fel-adata, hogy a sportot, az olimpiát népszerűsítsük. Gyakran érkezik ilyen felkérés iskoláktól, művelődési házaktól, hogy beszélgessünk az emberekkel arról, hogy mi hogyan lettünk sportolók, mit jelent számunkra mindez, de leginkább azt szeretem, amikor kérdeznek tőlünk az emberek – nyilatkozta Nagy Tímea. A kétszeres olimpia bajnok vívó a Hajós Alfréd Uszoda létesítményvezetője. Büszkén említi a nyári vizes világbajnokságot, ahol a vízilabda-mérkőzéseknek a létesítmény adott otthont. A Balaton mindig is a szíve csücske volt, éppen ezért fájlalja, hogy nyáron nem sikerült lejönnie. Most viszont gyönyörködött az őszi Alsóörsben. – Egy gyermek születése sokkal nagyobb dolog, mint egy olimpiai aranyérem. Innentől kezdve azok a szülők, akik gyereket nevelnek, már sokkal többet értek el, mint egy olimpiai bajnokság – mondta Nagy Tímea vívó, aki 2000-ben Sydneyben, rá négy évre pedig Athénban nyert olimpiai aranyérmet, amelyet a közönség is megtekinthetett a rendezvény során.

Faragó Tamás vízilabdázó nevéhez is számos siker fűződik, de a legkiemelkedőbb az 1976-os montreali aranyérem. Számára az idei vizes világbajnokság sikeres és példaértékű volt. – Nemcsak a FINA, hanem a magyar emberek jelentős többsége méltatta ezt a sporteseményt. Engem büszkeséggel töltött el ez a rendezvény, amely kifejezte azt a sport iránti szeretetet, amelyet a magyar nemzet érez sportolói és a sport iránt.

Mindketten elmondták, hogy a jövő biztosított a vívásban és a vízilabdában is. Sok tehetséges fiatal bontogatja a szárnyait, akikre néhány év múlva méltán büszkék lehetünk majd.

A rendezvényen az egyesület díszalbumát lehetett megnyerni a kvízjátékon, majd dedikálással és fotózással zárult a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!