Alsóörs

2016.07.20. 19:45

Humoros jogászok

Alsóörs - Zsúfolásig telt a Törökház kiállítóterme Zongor Gábor festő Iránytű című kiállításának megnyitóján, ahol bebizonyosodott, a jogászoknak is van humoruk.

Kekk Sára

A megnyitó első perceiben Koloszár Csilla pánsípművész csodás dallamait, egy jól ismert magyar népdal előadását hallhatták az érdeklődők, majd Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, a szakma legmagasabb elismerését, a Deák Ferenc-díjat magáénak tudó jogász, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének első elnöke, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének társelnöke, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára elárulta neki, nyugdíjba vonulása után sem lesz hűtlen a köz szolgálatához, azonban elsősorban főállású festő és író kíván lenni a jövőben.

A kiállítást Zongor Gábor kollégája, régi barátja, György István jogász nyitotta meg, aki a művész - a későbbiekben csak közpiktorként emlegetett -, életútjának egyedi bemutatásával bebizonyította, hogy egy sokszor száraznak tűnő szakma képviselői is jól ismerik a humor árnyalatait. - Nem lehetett nem észrevenni, hogy a terv túlteljesítést biztosító baba, Zongor Gáborka némileg más, mint a többiek. Folyékonyan beszél, és így kiselőadásokat tart csecsemőknek Hegel államról és közigazgatásról szóló téziseiből. Valamint az is szokatlan, hogy Gáborka a mózeskosárban a helyi tanácsokról szóló 1950. évi első törvényhez készít meseszerű illusztrációkat. - mondta barátja a művészről.

A vidám hangulatú megnyitót követően mindenki elvarázsoltan nézte az egyedi stílusú, már már meseszerű alkotásokat, illetve Koloszár Csilla pánsípművész egy újabb szép zenével örvendeztette meg a Törökház közönségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!