Alsóörs

2017.05.22. 18:25

Istent dicsőíti énekük - Helyi dalosokból alakult az alsóörsi Gaudium kórus

A Gaudium Kamarakórus 2015 decemberében alakult énekelni szerető alsóörsi emberekből. Később a kórushoz csatlakoztak Szentkirályszabadjáról, Balatonalmádiból, Balatonfüredről és Felsőörsről is.

Szendi Péter

- Célkitűzésünk, hogy az egyházi ünnepeken énekünkkel gazdagítsuk a liturgiát. Önálló hangversenyeken igyekszünk megszólaltatni azokat a remekműveket, melyeket az elmúlt évszázadok hagytak ránk. Fontos számunkra a magyar szerzők műveinek műsorra tűzése - válaszolt kérdésünkre Pusker János kórusvezető.

A Gaudium Kamarakórus, baloldalt Pusker János kórusvezető. Idén is több fellépést terveznek
Fotó: Szendi Péter

Az elmúlt másfél évben énekeltek az egyházmegyei kórustalálkozón Veszprémben, Keszthelyen a Fő téri templom búcsúünnepén, és az almádi erődített templomban. Saját templomukban énekeltek karácsonyi koncerten, az Ars Sacra fesztivál résztvevőiként sikeres hangversennyel gazdagították a kulturális palettát. A helyi művelődési házban már többször is felléptek.

- Idén is részt szeretnénk venni az egyházmegyei kórustalálkozón a veszprémi bazilikában, valamint a Keszthelyi Dalünnepen - beszélt a jövőbeni tervekről Pusker János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!