Alsóörs

2016.05.18. 14:37

Már több, mint másfél évtizede vártak rá - Új vitorláskikötőt adtak át Alsóörsön

Magyarország legnagyobb turisztikai kincse a Balaton, és arra törekszünk, hogy 2020-ra a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb és legnépszerűbb nyaralókörzete - mondta Kontrát Károly Parlamenti Államtitkár a kikötő ünnepélyes átadóján.

Kekk Sára

A férőhelyek kialakítása két ütemben valósul meg, most az első fázisban elvégzett munkálatok után átadhatták a Balatoni Hajózási Zrt. kikötőláncának 11. vitorláskikötőjét, 51 új vitorláshellyel.

A megnyitón beszédet mondott Dr. Kontrát Károly Parlamenti Államtitkár, Hebling Zsolt Alsóörs Község polgármestere, Dr. Kollár Lajos a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke és Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

Az átadón Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere kiemelte, köszönettel tartozik polgármester társainak, amiért tavaly októberben a társaság közgyűlésén egyhangú szavazással zöld utat adtak az alsóörsi kikötőépítés projekt megvalósításának.

Az ünnepélyes átadásra a Magyar Vitorlásszövetség elnöke Dr. Kollár Lajos stílusosan egy vitorlással érkezett meg, majd elmondta, hogy a most átadott kikötő fontos szerepet tölt majd be a Balaton északkeleti medencéjének vitorláséletében. Hozzátette, hogy a Szövetség támogatja, hogy a vitorlázókat magas szintű parti szolgáltatások várják, illetve a partra látogatók kedvet kapjanak a vízi sportokhoz, így a vitorlázáshoz is.

Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója beszédében kiemelte, ebben a jubileumi évben ismét mérföldkőhöz érkezett a társaság, és ez az esemény is jól példázza, milyen komoly változáson, modernizáláson megy keresztül a társaság.

Arra kell törekednünk, hogy 2020-ra a Balaton legyen Európa legbiztonságosabb és legnépszerűbb nyaralókörzete. Ehhez elengedhetetlenek a hasonló volumenű beruházások a térségben, melyek a turizmus fellendítése mellett gazdaságélénkítő hatással is bírnak - emelte ki Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő, parlamenti államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!