Baba

2008.03.04. 05:00

<u>Hat unokával dicsekszik</u>

<b>Budapest</b> - Az ország egyik legismertebb pedagógusa és legfiatalosabb nagymamája <em>Gór Nagy Mária</em> színésznő. Színitanodájából sokan dolgoznak különféle színházaknál, manapság leginkább producer. <a href="http://naplo-online.hu/fooldal-foldalrovat_legfrissebb_hirek/20080303_gornagymaria"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Dallos Zsuzsa

Jancsó Miklóssal forgatott már főiskolás korában, később Bujtor István minden kalandfilmjében szerepelt. Előbb a Nemzeti, majd a Thália Színház tagja lett. 

- Havonta harminckét előadásban vettem részt, közben neveltem a fiúkat. Nem is tudom, hogy bírtam - emlékszik vissza. 

- Apósát, az egykori minisztert legalább annyian ismerték, mint férjét, Szurdi Miklóst.
- Nagy szerelem volt a miénk! Szárnyakat adott és két gyermeket. 


Gór Nagy Mária és unokája, Lina

- Mégsem tartott sokáig. 
- Miklós beleszeretett másba, ilyen mindenkivel előfordul. Nem haragudtam rá, igyekeztem megérteni. A rossz jóra fordult, találkozhattam jelenlegi férjemmel, Gulyás Budával. Ők ketten barátok lettek, fiaim elfogadták. Barátságunk azóta is töretlen. Nem nagyon értem azokat, akik kígyót-békát kiabálnak egymásra, sőt a gyereket is eszközül használják a másik tönkretételéhez. 

Ha egyszer valakit szerettem, akkor az nem lehet, hogy évek múlva leköpködöm. Volt férjem házasságot kötött az egyik legtehetségesebb tanítványommal, Xantus Barbarával. Gyermekestül járnak hozzánk, fiuk és lányuk is afféle nagyszülőnek tekint bennünket. Így összesen hat unokával dicsekedhetem. 

- Nehéz elképzelni klasszikus nagymamaként.
-  Mesében verhetetlen vagyok. Nemcsak kitalálom, de el is játsszuk a történeteket. A süteménykészítés adventkor program, az egész Várban érződik a méz illata, a környékbeliek tudják, hogy nálunk vannak a gyerekek. 

- Eddig a fiúk voltak többségben családjában, az unokáknál a lányok.
- Idősebbik fiam három lánykával ajándékozott meg. A legidősebb édesanyjával már nem él együtt, de hálás vagyok Lina mamájának, hogy nem vette el tőlem. Szeretem természetesen a többit is, de valamiképp Linát másként. Ő a szívem csücske. 

Megmagyarázni nem tudom, miért: nem egyszerűen, mert ő volt az első, akit a kezembe kaptam, nem azért, mert nagyon hasonlít rám, mondhatnám azt is, hogy a reinkarnációm. Így alakult és kész. Ezért aztán a többieket is kényeztetem, nehogy észrevegyék.


A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!