Baba

2008.09.16. 02:31

<u>A szülőszobából</u>

2008. augusztus 26. Éjjel fél egy. Éles fájdalom. A derékban. Remény, hogy ez már ő. <em>Luca</em>. Világra jönne. Aludni így nem lehet. Nem múlik a kín. S egyre többször jelentkezik. Nem baj. Csak fájjon. Luca jelez. Igen, igen. Most már elég volt odabent.

B. Virág Rita

A folyosón a falat támasztani. Sétálni. Fel s alá. Telnek az órák. Mások alszanak. Hajnalodik. Új nap kezdődik. Új élet születik?

Reggel fél hét. Vizsgálat. Végre szülés. Szülőszoba. Steril kórházi zöld. Hármasban  szülésznő-unokatesó, kismama, apuka. NST. Szívhang rendben. A fájások sűrűsödnek. Fittballon ülni. 

Itt jobb. Egy picivel. Burokrepesztés. Fél tíz van. Már az ágyon. Délig meglesz. Minden felerősödik. Felgyorsul. Fáj. Nagyon. Szinte már elviselhetetlenül. Nem zihálni. Levegőt orron át be, szájon ki. Csak nyugodtan. 

Ez az, ami képtelenség. Túlélni. Mindketten. Már nem hallani, mit mondanak. Összefolyik minden. Tudattalan zsibbadás. Apa kezét szorítani. Luca, gyere ki! Fáj, fáj, fáj. Kibírni valahogy. 

Mindjárt meglesz. A fejét látni. Kínok kínja. Apa, vizet! Nem lehet. Pokoli szárazság. És a feje már kint van. Erőgyűjtés. Még egy fájás. Egy utolsó nekifutás. Végső erőlködés. Tíz ötvenöt. És sír! Luca köztünk. Négy kiló. Ötvenkilenc centi. 

Végre! Anya lettem!


A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!