Baba

2008.11.25. 04:57

Kézilabdázó Párizsban

Két évvel a szülés után már ötkarikás játékokon szerepelt, amolyan vészmegoldásként került a pekingi csapatba, ám ahogy közeledett a torna zárószakasza, úgy kapott egyre több lehetőséget.

Horog László

A mieink egyik legjobbjának bizonyult az irányító-szélső. Az ötkarikás játékok zárása után nem sokat pihenhetett itthon, rövidesen útra kelt, Franciaországba szerződött. 

Hét éven át szerepelt a Dunaferrben, ám a nyáron elfogadta a Párizsban székelő Issy les Moulineaux ajánlatát. A családdal remekül érzi magát Párizsban.


Pigniczki Krisztina  a nyáron szerződött Franciaországba. Minden szabadidejét  a családjával tölti 
(Fotó: archív)


- A csapat tavaly a harmadik helyen végzett a bajnokságban, így  az EHF-kupában szerepelhetünk. Eddig minden jól alakult, a legjobb nyolc közé jutásért az orosz Rosztovval találkozunk februárban. 

A bajnokságban  rapszodikusak vagyunk, hol jobban megy, hol kevésbé. Én kezdem utolérni magam, egyre inkább belelendülök.

Pigniczki Krisztina - avagy ahogy a sportágban mindenki becézi, Piga - egy ismerős közreműködésével került Franciaországba. 

- Nem bántam meg, hogy ezt választottam. A város Boulogne-Pillancourt negyedében lakunk, a boulogne-i erdő közelében. Hétvégente a parkot és környékét lezárják az autósok elől, csak este hat után lehet közlekedni. 

Addig családok sétálgatnak a szökőkutak között, gyönyörű környezetben. Ha időnk engedi, mi is gyakran időzünk ott.

Persze, Piga nem pihenni és kirándulni, hanem sportolni érkezett a gallokhoz. A férje, Sepsi Gábor, valamint kislánya, Luca Dorka is vele tartott. Nélkülük nem megy sehova, a pekingi olimpia alatt is nehezen viselte a többhetes távollétet. Szeretteivel interneten, webkamera segítségével tartotta a kapcsolatot. 

Luca Dorka két és fél éves. Piga megjegyzi, amikor megtudta, hogy babát vár, s mindezt megosztotta a párjával, nem kezdtek meditálni azon, hogy fiút vagy lányt szeretnének. 

- Bár tudom, hogy közhely, mégis úgy voltunk vele: a lényeg, hogy a születendő gyermekünk egészséges legyen. Dorka szép és okos kislány, mint minden anyuka, én is elfogult vagyok vele. 

Pigniczki 2006 januárjában szült, fél év múlva megkezdte az alapozást, kora ősszel ismét ott volt a pályán a dunaújvárosi társakkal. Nem szokványos dolog történt a családdal, a férje feladta munkáját, ő maradt otthon a picivel. 

Piga nevetve teszi hozzá: 

- Nálunk az apa lett az anya... Amúgy nem én vagyok az egyetlen, aki pár hónappal a szülés után visszatért. Korábbi csapattársam, Balogh Bea majdnem két hónappal később szült, mint én, februárban hozta világra kislányát, majd négy hónap múlva megkezdte az olimpiai felkészülést. 

Náluk is a férj vállalta magára a gyereknevelés jelentős részét.

A família újabb gyermeket egyelőre nem tervez, ha a kézilabdázónak nincs mérkőzése vagy edzése, minden idejét szeretteivel tölti. A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!