Baba

2014.06.20. 17:35

Flashmob a gyermekfalvakért Veszprémben

Veszprém - Flashmob a gyermekfalvakért, ezzel a címmel szerveztek programokat Európa-szerte június 20-án, pénteken. A kezdeményezéshez most hazánk, köztük a királynék városa is csatlakozott.

Mátételki András

Tőkés Renáta, aki tavaly ősz óta tart kangatréningeket kismamáknak, érdeklődésünkre elmondta, hogy az öreg földrészen 2012-ben 23, tavaly már 29 helyszínen tartottak ilyen programot, idén ötven helyre várták a kismamákat és az érdeklődőket. Céljuk, hogy a negyedórás villámcsődülettel felhívják a figyelmet az SOS Gyermekfalvakra, egyúttal adományt gyűjtsenek. Tavaly nyolcezer euró jött össze, idén szeretnék elérni a tízezret.


Veszprémben pénteken délután öt órakor a Kossuth utcai nagy óránál a kangás kismamák ugyanazt a koreográfiát adták elő a babáikkal, mint társaik Európa többi helyszínén. A villámcsődület megtette a várt hatást, számos arra sétáló állt meg meglepetéssel és nézte végig a rövid műsort. A szervezők reményei szerint ezzel sikerült ráirányítani a figyelmet az SOS-gondozásra, amelynek keretében ma 400 gyermek és fiatal él hazánkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!