Baba

2015.08.30. 08:05

Édesapák is hordozókendővel

A babahordozás egyre inkább elterjedt hazánkan is. Hogy miért fontos és praktikus, az ma már nem is kérdés. Talán éppen ezért lehet egyre több édesapát hordozókendővel látni.

Napló információ

Az, hogy nem csak az édesanya, hanem az apuka is magára kötve hurcolja a kicsit, több szempontból is igen hasznos a babának. Az anyjával szimbiózisban élő kicsiknek szüksége van - szó szerint - apamintára is: az apa illatára, hangjára, másféle mozgására, mozdulataira, de még más ütemű szívverésére is. Kutatások szerint azok a kisdedek, akiket az édesapjuk sokat hordozott, tartott kézben, sokkal mélyebben kötődtek az apukájukhoz.

Nemcsak a babának, az újdonsült apukának is igen jót tesz ez a közvetlen testi közelség. Sok férfi fél attól, hogy utóda túl törékeny, kicsike, nem meri igazán kézbe venni - ezeket a gátlásokat kiválóan oldja a hordozás. S közben az édesapa sem érzi úgy, hogy háttérbe szorul a baba körüli teendőkben, hiszen nagyon fontos feladatot vállal.

És persze az sem elhanyagolható szempont, hogy az édesapák a hordozással erre az időre tehermentesítik az édesanyákat, még ha ez édes teher is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!