Baba

2009.02.17. 03:20

Megmenekült a válogatott

Luca, ahogy minden baba, mindent a szájába vesz. Így azonosítja be a dolgokat, vizsgálja meg az anyagokat. A játszószőnyegén, ahogy elmar valamit, legyen az a pihe-puha kisegere, a csörgő, zörgő, sípoló polipszerű hatlábú játéka, a macis csörgője, vagy netán egy ruhapelenka, máris veszi a szájába és jól összenyálazza, megízleli, elnyammog rajta. Velünk is ezt csinálja.

B. Virág Rita

Egyik legkedvesebb szórakozása, hogy bekapja az ujjunkat, az orrunkat, összenyálaz minket mindenütt.

Már csak nagy titokban lehet használni a távirányítót, a mobiltelefont, mert azonnal lecsap rájuk és bizony ezek a készülékek nem igen bírják a nyálat. Reggeli közben rendszeresen kikapja kezünkből az újságot és élvezettel tömi a szájába. 

A színes hirdetőújságok ízlenek neki a legjobban és azok az újságlapok, amelyeket éppen olvasnánk. Egyik reggel semmiképp sem tudtuk lebeszélni a sportoldalról Lucát. Kértük szép szóval, csellel, megpróbáltuk egyszerűen csak kivenni a kezéből, de sehogy sem ment. 

Kollégánk Torghelle Sándorról szóló írása totálisan lenyűgözte a gyereket. Csak tömte és tömte a szájába. Persze mi is kíváncsiak lettünk volna a labdarúgóról szóló cikkre, és ezért mindent elkövettünk, hogy megszerezzük az oldalt. 

Végül aztán az észérvek csak meggyőzték a lányunkat, mert apa szavaira meglágyult gyermekünk:  Lányom, ha megeszed a Torghelle Sanyit, ki fogja megmenteni a magyar válogatottat?

Persze a magyar foci már csak ilyen, az MLSZ meg sem köszönte a segítséget. 


A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  

 

Címkék#Luca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!