Baba

2009.01.20. 05:42

Most lettek igazából család

Szerencsés vagyok, mert könnyen össze tudjuk egyeztetni az időbeosztásomat és a családi teendőket. Minden második héten vezetem a TV2-ben a Mokkát <em>Azurák Csabával</em>, akkor a férjem viszi a gyerekeket oviba, bölcsibe.

Osváth Sarolta

Demcsák Zsuzsát, a TV2 Mokka című műsorának csinos reggeli műsorvezetőjét a képernyőn látva nem gondolnánk, hogy kétgyermekes családanya, aki négyéves kisfia, Benedek és a két és fél éves Tamara minden rezdülésére figyel. 

Amikor még szinte hajnali órán kedvesen jó reggelt kíván a nézőknek és felvezeti az éppen aktuális témát, netán pattognak a kérdései a mellébeszélő riport- alanyhoz, a tudatában mindig nyitva van egy kis ablak, amin keresztül folyamatosan látja, mi történik éppen a csöppségekkel. 


Tamara és Benedek tudja, ha anya reggel korán dolgozni megy, de azért akkor is keresik őt
(Fotó:  Tv2)


Nem mintha nem lenne nyugodt, hiszen az apuka kitűnően ellátja a feladatát. De amikor Zsuzsa öt órakor otthon  lábujjhegyen készülődik, a konyhában még kirakja  a reggeli innivalót, a gyerekek még javában alszanak.

A tévés héten a napirend szoros: hatra bent kell lennie a szerkesztőségben, ahol már várják a reggeli újságok. Átnézi őket, hogy a legújabb történésekről is tájékozódjon. 

Ha fontos témát talál, a műsorban is szóba kerülhet. Érdeklődik a változásokról, jön vagy nem jön a meghívott vendég, közben sminkelik és megcsinálják a frizuráját. 

Ahogy közeledik a hét óra, felgyorsulnak az események itt is és otthon is. Zsuzsa tudja, hogy a gyerekek is kelnek, apa öltözteti őket az  este kikészített holmikba. 

Tudják, hogy  anya reggel dolgozni megy, de azért keresik őt  ez persze megmelengeti a szívét,  boldog mosollyal néz szembe a kamerákkal. Aztán az első szusszanásnyi szünetben küld egy titkos sms-t, hogy a tornazsákot ne hagyják otthon...

- A hajnali keléshez, ami- óta a gyerekek megvannak, hozzászoktunk. Este fél tízkor van takarodó,  én viszont ezután készülök a következő napra,  éjfélig, egyig. 

Maximalista vagyok, sokat olvasok egy-egy interjúhoz. Nagyon örülök annak, hogy már bármilyen nehéz, politikai, gazdasági témát is rám bíznak.

Azon a héten, amikor nem dolgozik, Zsuzsa az utóbbi időben lakberendezéssel foglalatoskodott. 

- Nemrég költöztünk az első közös, saját lakásunkba. Ez azt hiszem, nagyon fontos pont az életünkben. Talán nem csak emiatt, de biztosan érzem,  már igazi családként tartozunk össze mi négyen. 


A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!