Baba

2008.07.28. 11:36

<u>Csisztu Zsuzsa egyáltalán nem szorongós édesanya</u>

Mosolygós, nyílt arcát már a tornaversenyeken szívébe zárta a közönség, azóta is kedvencei közé tartozik. Ma már gyermekes családanya, aki szakmai pályafutását képes gyermeke érdekei alá rendelni.

Dallos Zsuzsa

Újabban sokkal kevesebb társasági eseményen látható Csisztu Zsuzsa, mint néhány éve. A népszerű televíziós személyiség másfél éves kisfiával, Krisztiánnal tölti idejének nagy részét. Legutóbb viszont a Kék szalag vitorlásversenyen vett részt.

- Az egész család jött velem Füredre, mert így a munkámmal is tudtam foglalkozni, viszont nem maradtak el a szokásos rítusok Krisztián körül - mondja az ifjú és karcsú édesanya, aki szemmel láthatóan ragyog, amikor gyermekére terelődik a szó.

- Nagyon sok segítséget kapunk a férjem szüleitől, szoros kapcsolat alakult ki köztünk. Ez sokat segít abban, hogy a munkáimat idegesség nélkül végezhetem. Férjem nagyszerűen gondoskodik Krisztiánról, nyugodtan hagyom együtt a fiúkat. 

Szerencsére gyermekünk nyílt, érdeklődő, jól érzi magát nagyobb társaságban is. Bárhová is megyünk, arra mindig ügyelünk, hogy az ő ritmusát ne zavarjuk meg.

- Érett fejjel döntött a szülés mellett. 


Az első hetek képei ma is Csisztu Zsuzsa kedvencei közé tartoznak, kisfia azóta megtanult járni 
(Fotó: archív)



- Így alakult az életem. Meggyőződésem, minden gyereknek joga van teljes családban élni, én pedig hosszú ideig nem találkoztam olyan férfival, akiről biztosan tudtam, ő lehet gyerekeim apja.

- Karrierjének csúcsán született a kisfia. Könnyű szívvel szakította félbe pályáját?

- Nem szeretem a karrier kifejezést, itthon sok negatív érzelem tapad hozzá, de nem is gondolom, hogy épp pályafutásom csúcsán voltam. Sok mindent elértem kemény munkával, és még számtalan tervem van. 

Vágytam erre a gyermekre, eszembe sem jutott fontolgatni, lemaradok-e valamiről, miközben vele vagyok otthon. Ezek a napok soha nem térnek vissza, minden percét élvezem a vele töltött időnek. Fantasztikus nyomon követni egy személyiség alakulását.

- Szorongós anyuka, könyveket tanulmányoz, vagy inkább ösztönös?

- Mindkettő. Igyekszem nagyon figyelni kisfiam igényeire, és annak megfelelően alakítani a dolgokat, hogy neki a legjobb legyen. Természetesen elolvastam sokféle szakirodalmat, meghallgattam tapasztalt barátnőimet, családunk nőtagjait, azonban nincsenek merev szabályok.

- Gondolom, most is nézegetik, kire hasonlít a kisfiuk.

- Melyik szülő nem? Szerencsére  Krisztián  is napról napra változik, egyszer egyikünket látom benne, egy másik alkalommal pedig a másikunkat. Az pedig teljesen érthető, hogy a rokonok a saját águk vonásait találják meg benne. 

Nagyon jó, hogy jellemében keverednek mindkettőnk tulajdonságai: a humorunkat és a jókedvünket egyformán örökölte. Sokat bolondozunk, játszunk együtt, nekem ez a legfontosabb.



A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!