Baba

2008.07.29. 03:46

<u>Felkészülés a kórházra</u>

<b>Veszprém</b> - A terhesség 36. hete után, a szakemberek szerint, már bármikor megszülethet a baba, így a kismamáknak nem árt összekészíteni a holmijukat a kórházban eltöltött napokra.

B. Virág Rita

Senki ne felejtse otthon az iratait: személyigazolvány, lakcím és TB-kártya feltétlenül szükséges, és az összes olyan eredményt igazoló papír, amelyeket a terhesség alatt végeztek el a kismamánál (az ultrahang-felvételek, az AFP, a Hepatitis-szűrés, a hüvelykenet-vizsgálat, a cukorterhelés és a vérvételi vizsgálatok eredményei).

Amennyiben valaki nem házasságban, hanem élettársi kapcsolatban él, akkor a kórházakban apasági nyilatkozatot is kérnek, hiszen a baba megszületése után ez alapján töltik ki az anyakönyvi kivonatot.

A kismamáknak a kórházban eltöltött 3-5 nap alatt feltétlenül szüksége van eldobható fehérneműre - ezt ötös csomagban bármelyik bababoltban meg lehet vásárolni - és tisztasági betétre. 

Aki megteheti, szerezzen be mellszívó készüléket és az ehhez szükséges egyéb kiegészítőket. Senki ne feledkezzen meg a megfelelő hálóingről, a tisztasági csomagról, a köntösről, az evőeszközről sem.

A babáknak is pakolni kell: négy-hat darab textilpelenkát, egyszer használatos törlőkendőt, eldobható pelenkát, és természetesen azokra a ruhadarabokra is szükség lesz, amelyben az újszülöttet majd hazaviszik. 

Mivel a bébik bőre ezekben a napokban különösen érzékeny, ezért feltétlenül kell egy kissapka, zokni, és olyan ruhácskák, amikben rétegesen fel lehet öltöztetni, s akkor a pihe-puha takarót még nem is említettük.
 

A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!