Baba

2008.07.01. 02:39

<u>Mary Zsuzsi nagyon megdolgozott a sikerért</u>

Az isten is nagycsaládos anyának teremtette - vallja magáról az énekesnő, akinek volt ereje négy gyermek felnevelése után másodszor is elkezdeni és felépíteni karrierjét. Életvidám nagymamaként ma is turnézik.

Dallos Zsuzsa

A csillaghullások hava fontos Mary Zsuzsi életében.

- 1970. augusztus 17-én férjemmel, Dobos Attilával úgy döntöttünk, ha már egyszer átléphettük a határt, nem jövünk vissza. Azt gondoltuk, nyugaton fényes jövő vár ránk - mosolyog ma is a sok évtizeddel ezelőtti bátorságukon.

- Az első gyermekem kint született meg, de sajnos csak öt napot élt. Két év múlva jött Angéla, ő sok mindenért kárpótolt. A dolgaink viszont nem úgy alakultak, ahogyan szerettük volna, elváltunk, lányunk Attilánál maradt. 

Új életet kellett kezdenem. Nem volt könnyű, de egy csodálatos szerelem átrepített a nehézségeken. Klapka Györgyöt a sors vezérelte hozzám. Házasságunkból öt gyermekünk született, sajnos az egyik ikerterhességemből csak az egyik babát tudtam kihordani. 

A tragédia megviselt, nevelhettem volna hat gyermeket is, de nem pöröltem. Az édesanyámék családjában tizenhárman voltak testvérek, én tudtam, nekem a család a legfontosabb az életemben, és csak utána jöhet minden más.


Mary Zsuzsi minden percet ezerszeresen él meg: életszeretete csillog gyermekei szemében is


Az énekesnő arcán csak egy pillanatra fut át a fájdalom, szeme ismét csillog.

- Klapka György kiváló üzletember, nekem is világosan megmondta, ő megteremt nekünk mindent, a gyerekekkel azonban nekem kell foglalkoznom. Ez nem is esett soha a nehezemre, élveztem minden velük töltött percet. 

Biztosan tudom, hogy a németországi lét nagymértékben hozzájárult, hogy ennyi gyereket mertem szülni. Ott olyan volt a társadalmi környezet is, szinte inspirált, itthon nem volt divat kettőnél többször szülni.

A 28 évnyi házasság után azonban mindketten szabadságra vágytak.

- Ma már azt mondhatom, a gyermekek ismét összetartanak bennünket. Minden lényeges eseményen ott vagyunk, jelen vagyunk egymás életében, és ez nagyon jó mindannyiunknak. 

Amikor 1998. augusztus 17-én ismét átléptem a magyar határt   csak most visszafelé , egy pillanatra sem gondoltam, hogy dalaimat ismeri a közönség, azok nem koptak meg. Hálás vagyok, amiért újrakezdhettem. 

Több mint hat csillagot gyűjtöttem be (kedvesen utal életkorára), nem bántam meg semmit sem. És hát itt a legújabb csoda: az unokám tíz hónapos. Fantasztikus boldogság! 

Ezt igyekszem átadni hölgytársaimnak is: éljenek meg minden percet ezerszeresen. Ne sajnálják magukat, hanem éljék az életüket, örüljenek minden apróságnak. 

Velem egy hadsereg sem bír, tartósan semmi sem tud letörni, átadom magam az életnek.  Azt szoktam mondani, nem sajnálkozni kell az élet igazságtalanságán és nehézségein, hanem élni kell, kipróbálni képességeink határait. Mindenki felelős a saját boldogságáért, kockáztatni kell, merészen. 


A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!