Baba

2008.07.01. 02:05

<u>Napló gyermekemnek X.</u>

Deák Dóra

Boldog névnapot, Zsombi Palkó!

Bár ez a második keresztneved ünnepe, de azért kaptál puszikákat, és még nincs vége a napnak! 16 hetes és 5 napos vagy, szerintem legalább nyolc kiló, és már teljesen eltűnt az icipici újszülöttem, igazi izgő-mozgó csecsemő lett belőled. 

Lelkesen fogdosol mindent, ami megtetszik, hasról hanyatt fordulsz, és a hátadról csak azért nem tudsz tökéletesen pocakra gördülni, mert egyelőre még nem találtad ki, hogyan lehetne eltakarítani az útból a fránya könyöködet. 

Ja, és most éppen lelkesen figyeled az EB döntőt, miközben a vasmarokkal tartott cumisüvegből vizet iszol, mert hogy nagyon meleg van.

Nehezen viseljük, napközben emiatt nem nagyon tudsz aludni, sétálni sem megyünk, mert az még rosszabb, mint a panelban a negyediken kuksolni. A mamáéknál nyerünk csak némi enyhülést a meggyfa árnyékában. 

Ja, és persze királyi dolgod van, mert te még hűsölhetsz a napi négy-ötszöri pancsival is, amit minden alkalommal lelkes hadonászással, és álomi vigyorral üdvözölsz.

Ma megköszöntöttük a papát is, aki szintén Pál. Elnéztünk téged, ahogy a földön játszottál a hangyákkal - Orsa zümmögött neked a méhecskével, Zsófi pedig lelkesen fotózott - és megállapítottuk - apukád, a nagyszüleid és én -, hogy egyre jobban és jobban szeretünk. 

Egyre kommunikatívabb, nyitottabb baba vagy, reagálsz a környezetedre, és az egyéniséged is észrevehető már. Végtelenül kedves, szeretetéhes kisfiú vagy, sokszor mélázol, elszórakozol egyedül, de mostanában legjobban ölben érzed magad, figyelsz, nézelődsz, érdeklődsz minden iránt. 

Imádlak hurcolni - kell is, mert ebben a hőségben alig alszol -, beszélgetünk, énekelek neked, lóbállak, és te kacagsz - illetve még inkább csak kaccintgatsz, de már fejlődök! 

Tudom, mikor vagy szomjas, mikor ijedsz meg - olyankor imádnivalón legörbül az ajkad, mielőtt elsírod magad -, és mikor szeretnél hozzám bújni. Tanulok, döcögősen bár, sosem voltam igazán jó benne, de te jó tanár vagy.

Egy a baj csak. Sosem voltam házitündér, de most, hogy minden percben veled vagyok, még a szokottnál is gyengébben teljesítek. Szerencsére édesapád csodálatos és mindenben segít, az Isten lába, nem eresztem!

Azt hiszem, az első pillanattól tudtam, hogy jó apuka, és jó ember, abból, ahogy büszkén közölte velem, a frissen megismert csajjal, hogy van egy ötéves fia. Szerintem, sokkal jobb ember lettem általa. 

Amíg őt nem ismertem, nem tudtam, mennyire jó feltétel nélkül szeretni, és szeretve lenni.

Még ma is elgondolkodom néha, mi az, amiért ennyire harmonikus a kapcsolatunk, ilyen kizárólagos. Nekem természetes volt mindig, hogy mindenben a páromnak akarok jót, de eddig arra, hogy a másikra fordított figyelmet maximálisan visszakapom, csak vágyakoztam. 

Tudom, hogy az álomférfit szokták így jellemezni, de apukád tényleg ilyen; először is szép, és rettentő férfias. Kedves - velünk mindig -, figyelmes - észreveszi, azt is, ha egész picit megváltoztatom a hajam színét, de ha kifogy a sampon, kicseréli a tubust. 

Vásárol - ruhát is, ha kell - rendszeresen postára jár, főz, mos, takarít, mosogat, és bármit megtesz értünk. És téged is tőle kaptalak. 

Szoktam nézni néha, amikor alszik, és csak boldog vagyok. El vagyok kényeztetve, úgy érzem, és remélem, hogy tudom viszonozni azt, amit kapok tőle. Nagyon szeretem.

Csókollak, kincsem!

Anya



A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!