Badacsonytomaj

2014.04.21. 14:50

Megnyílt a tájház

Badacsonytomaj - A turisztikai szezon kulturális nyitányának is tekinthetjük a város helytörténeti gyűjteményének idei megnyitását - jelentette ki Magó Ágnes badacsonytomaji képviselő. A tájház három évtizede várja a látogatóit.

Mizsei Bernadett

A település mindenkori vezetésének fontos feladata, hogy ezt a pótolhatatlan hagyatékot méltó módon kezelje - jelentette ki Magó Ágnes független képviselő a Badacsonytomaj központjában található Helytörténeti és néprajzi gyűjtemény idei megnyitóján.

Hozzátette, nem halogatható az épület megújítása, jelentős összeget kell majd rá áldozni, és a gyűjtemény átrendezése is szükséges.

Magó Ágnes képviselő méltatja a helytörténeti gyűjtemény (Fotó: Mizsei Bernadett)

A házat idős Csala Ferenc és neje, Hámos Erzsébet építették 1898-ban, amelyet tájház és falumúzeum céljára vásárolt meg az egykori községi tanács az örökösöktől. Nagy Miklós tanár, helytörténész, és az általa vezetett Honismereti Szakkör tagjainak több éves gyűjtőmunkája eredményeként nyílt meg 1983-ban a Helytörténeti és Néprajzi Gyűjtemény. tók azt a célt tűzték ki, hogy

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!