Badacsonytomaj

2017.07.02. 14:25

Táborban alkotnak Badacsonytomajon - A munka mellett a táncra és a fürdésre is jutott idejük

Félszáz tanuló vehetett részt képzőművészeti tevékenységben a SZÍN-VONAL Művészeti Iskola által szervezett táborban.

Tóth B. Zsuzsa

A gyermekek érdeklődésük függvényében öt, más-más témakört feldolgozó csoportban tevékenykedhettek. Az egyik csoport Molnár Annamária tanár segítésével a gyermekrajzok varázsát művein hordozó katalán művész Joan Miro hatását idéző játékos kisplasztikákat készített. A másik alkotóstáb Mészáros Anna koordinálásával Henri Rousseau dzsungelt ábrázoló alkotásai által inspirálva, izgalmas többrétegű térbeli világot épített fel olyan, gondosan kivágott elemekből, melyeknek felületét előtte igényesen kitalálták.

Vörös Liliána és Orosz Szabina Molnár Annamária tanárnővel az alkotásuk előtt
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A harmadik csoport tagjai Gurobi Bernadett iránymutatásával Szász Endre műveiből kiindulva alkottak átgondolt, mívesen kivitelezett egyedi rajzaik felhasználásával nagyméretű grafikai lapokat. A negyedik csoport a magyar népművészet és egyházi művészet gyönyörű festett kazettás mennyezeteit tanulmányozva tervezte meg Széplaki Nóra tanárnő vezetésével, a szitatechnikával kivitelezett több azonos méretű alkotás összeszervezésével nagyméretű textiljét. Az ötödik csoport a vásári zsánerképek műfaji sajátosságait megismerve mutatta be óriásfestményén Sós Gyula tanár úr szakmai segítségével a badacsonyi rendezvények, fesztiválok világát, hangulatát. A komoly alkotó munka mellett a diákok élvezték a Balatont, úsztak, hajókáztak, Tihanyban részt vettek a Levendula Fesztiválon, megtekinthették az aktuális kiállításokat.

Esténként az intézmény művészeti egyetemre járó diákjai - Kardos Eszter, Rozsos Regina - játékos vetélkedőket szerveztek, valamint Vácziné Zapletál Gyöngyi táncházat tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!