önzetlen segítség

2018.02.20. 11:00

Vérüket zirci betegnek ajánlották fel

Bakonybélben évente három-négy véradást szerveznek.

Müller Anikó Hanga

Magyar Lászlóné és önkéntes munkatársai irányított véradások szervezésével segítik a zirci beteg vérrel való folyamatos ellátását Fotó: a szerző

Az idei évben az első különösen kiemelkedő volt, harmincöten nyújtották karjukat, hogy önzetlenül segítsenek beteg embertársaikon. Más szempontból is különleges volt az alkalom, tájékoztatta lapunkat Magyar Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezet vezetője.

Magyar Lászlóné és önkéntes munkatársai irányított véradások szervezésével segítik a zirci beteg vérrel való folyamatos ellátását Fotó: a szerző

– Irányított véradás volt, ami azt jelenti, hogy a véradó megjelöli, kinek a javára akarja felajánlani a tőle levett vért. Erre azért volt szükség, mert a közelmúltban megkeresett bennünket egy zirci édesapa, hogy beteg, kórházban fekvő lányának havonta tizenkét egység – ötvennégy deciliter – vérre lenne szüksége. Most Bakonybélben öt egységet tudtunk összegyűjteni, mondta. A zirci vöröskereszt a közeljövőben Zircen és környező településeken továbbra is szervezi az irányított véradásokat, hozzájárulva a fiatal beteg vérrel való ellátásához, gyógyulásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!