Bakonytamási

2016.08.26. 09:49

Falunap Bakonytamásiban

Idén 2016. augusztus 20-án rendeztük meg a minden évben esedékes falunapunkat. Az időjárás nekünk kedvezett, így szinte családias hangulatban telt el ez a nap.

Fotók: Bakonytamási község önkormányzata

Már kora reggel kis csapatok gyülekeztek a falu közösségi házának udvarán, hogy ki-ki elkészítse a maga által választott ételt. Összesen 13 üstben rotyogott a falunapra szánt ebéd, amelyhez a szükséges alapanyagokat az önkormányzat biztosította. A menü változatosra sikeredett, a hagyományos pörkölt mellett helyet kapott a tárkonyos palóc gulyás, a bakonyi betyárleves és a debreceni tokány is. Mindeközben a kemencében már sültek a finom, házi jellegű kenyerek, Megyeri Norbertné dolgos kezei alatt. Amíg a falu nagyja főzött, addig az apraja kihasználva a napsütést, a focipályán az önkormányzat által finanszírozott, helyi vállalkozó által felállított ugráló várat, illetve óriáscsúszdát vette birtokba, a bátrabbaknak pedig lehetőségük volt kipróbálni a rodeó bikát. Az elfáradt gyermekeket a csúszda árnyékában várták az arcfestő hölgyek, akik csillámtetoválást is vállaltak. 10 órai kezdettel a ló és az ember – interaktív lovasbemutató szórakoztatta a kicsiket és a nagyokat egyaránt, majd sétalovaglásra is volt lehetőség.

Miután Szakos Csaba evangélikus lelkész és Kerekes Zoltán katolikus lelkész megáldották a kenyereket, sor kerülhetett a közös ebéd elfogyasztására. A lakosságnak nem volt egyszerű dolga választani a finomabbnál finomabb ételekből.

15 órai kezdettel átvonultunk a kultúrházba, ahol az Aszófőről érkezett Dallamvilág Nosztalgiacsoport szólistái kápráztattak el bennünket gyönyörű hangjukkal, majd az Evita hastánc csoport bájos hölgyei kalauzoltak el minket a Közel-kelet varázslatos világába. Ezt követően a pápai Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület tagjai mutatták meg széles körű tánctudásukat. Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a helyi „Vidámság" Kulturális Egyesület műsorát láthattuk. Sokszínűségüket bizonyítja, hogy a Honfoglalás, illetve a Magyarország című dalok mellett helyet kapott az Indul a bakterház című darab egy-egy jelenete is, amely óriási sikert aratott a közönség körében. Idén sem maradhatott el a meghirdetett rajzverseny eredményhirdetése, illetve a Jó tanuló díjak átadása.

A falunapok valódi célja, hogy a falu lakosai összegyűljenek, megálljanak egy pillanatra a napi rohanásban, és örüljenek az életnek, örüljenek egymásnak. Azt hiszem, nekünk az idén ezt sikerült megvalósítani.

Fenyvesiné Gajdacsik Ildikó

kulturális referens

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!