Bakonytamási

2016.12.22. 17:58

Karácsonyra hangolva Bakonytamásiban

Bakonytamási - Az ünnepvárás jegyében adventi koszorúval, jászollal, karácsonyfával és műsorral készültek, melynek keretében a gyermekeknek édességcsomagot, a felnőtteknek lakásfenntartási támogatást adott az önkormányzat.

Laskovics Márió

Advent első vasárnapjára – immár tizenegyedik éve – állították fel a falu civil szervezetei segítségével a község központjában a betlehemet és a település karácsonyfáját, illetve az adventi koszorút. A karácsonyi műsort december 17-én, a kultúrházban tartották.

Fotó: Bakonytamási önkormányzata

- Az ünnepi hangulat megteremtéséről a pápai Munkácsy Zenestúdió fiatal énekesei gondoskodtak. A repertoár sokszínűségét jelzi, hogy felhangzott a csodálatos Halleluja című ének mellett az Edda Akitől minden szép című dala is, ráadásként pedig külföldi dalokat is hallhattunk gyönyörű előadásban. A zeneszámokat ide illő versekkel, történetekkel tarkította a fiatalság, amelyek közül nem egy könnyeket csalt a közönség szemébe. Különösen megható volt, amikor egy fiatalember előadásában példát kaphattunk arra, milyen az, amikor így karácsony táján, Jézussal való találkozásra várva, elszalasztunk minden olyan alkalmat – szomszédasszony, bajban lévő embertársunk, gyerekek – amikor valójában Vele találkozhatnánk – fogalmazott Fenyvesiné Gajdacsik Ildikó, az önkormányzat kulturális referense.

A műsor után senki nem távozott üres kézzel, mivel az önkormányzat minden 14 év alatti gyermek részére háromezer forint értékű édességcsomagot adott át. Idén minden bizonnyal jól viselkedtek a felnőttek is, hiszen a képviselő-testület minden családot egyszeri, húszezer forintos lakásfenntartási támogatásban részesített – tudtuk meg a kulturális referenstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!