Balatonakali

2014.03.07. 18:15

Helyi termékeikkel mutatkoztak be

Több mint húsz kézműves, őstermelő és más egyedi terméket előállító mutatkozott be termékeivel egy pénteki fórumon.

Győrffy Árpád

Szabados Zsuzsa, a bemutatkozást szervező Éltető Balaton-felvidékért Egyesület munkaszervezetének vezetője elmondta, hogy a rendezvény alapját az a 60 településre kiterjedően létrehozott Vidék minősége, éltető Balaton-felvidék védjegy adja, amivel a térségben készülő helyi termékeket szeretnék népszerűsíteni, illetve erősíteni akarják a termelők piaci helyzetét és segítenék a piacra jutásukat.

A minőség garantálásához az általános szabályzat mellett a élelmiszer előállításra, a turisztikai szolgáltatásokra és a kisipari kézműves tevékenységekre külön szakmai szabályzatokat is kidolgoztak. A védjegyet nem csak itthon és az EU területén, hanem Ukrajnában és Oroszországban is le akarják védetni, hogy azokon a piacokon is biztosítsák pozícióikat.

Lekvárok, sajtok, különleges pálinkák, speciális hordók, kerámiatermékek szerepeltek többek között (Fotó: Győrffy Árpád)

A területen több olyan üzlet van, amelyek kiemelten vállalták a védjegy, illetve a védjegyes termékek népszerűsítését és értékesítését. Egyik ilyen értékesítő hely a május végén akaliban megnyíló Fék üzletközpont. Ezért is rendezték a pénteki bemutatkozót Akaliban, hogy összehozzák a leendő beszállítókat a kereskedőkkel Hasonló fórumokra készülnek a jövőben is. Ehhez további termelőket várnak helyben termelt zöldségekkel, sajtokkal, füstölthús árukkal, gyümölcsökkel, a térségre jellemző ajándéktárgyakkal, kozmetikumokkal, lekvárokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!