Balatonakarattya

2016.12.18. 19:30

Ezúttal mindkét fél jól járt

Balatonakarattya - A településen huszonegy éve működik a klub. Az idősek sokat dolgoznak Akarattyáért. Több rendezvényen, eseményen is részt vettek, nemrégiben pedig megállapodást kötöttek a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központtal.

Szendi Péter

- Mint minden évben, idén is megünnepeltük a magyar kultúra napját, részt vettünk nemzeti ünnepeinken, de szedtünk szemetet és több helyen is virágosítottunk. Szervező társként közreműködtünk a függetlenség napján és az idősek napján is - kezdi a klub bemutatását Kornis György, a csoport elnökhelyettese.

A Balatonakarattyai Nyugdíjas Klub 19 tagot számlál, de bárki csatlakozhat hozzájuk, olyan is, aki még nem nyugdíjas, de hamarosan az lesz. A lényeg, hogy az illető kötődjön a településhez. Jó kapcsolatot ápolnak az önkormányzattal és a helyi civilszervezetekkel.

Idén két helyre is kirándultak. A Herendi Porcelánmanufaktúra lenyűgözte a klub tagjait. Szintén jóleső érzéssel sétáltak a gödöllői Grassalkovich-kastélyban és a Veresegyházi Medveotthonban.

Kornis György, az akarattyai nyugdíjasklub elnökhelyettese Fotó: Szendi Péter

Nemrégiben együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központtal. Az okirat értelmében az alakulat helyszínt biztosít az egyesület kulturális és egyéb rendezvényeinek, kiállításainak, a klub pedig népszerűsíti a központ rendezvényeit. Az alakulat nyugdíjasai igény szerint az egyesület tagjaivá válhatnak, látogathatják programjait és élvezhetik a tagsággal járó előnyöket. A szervezetek közös rendezvényeket is terveznek, valamint egymás rendezvényeinek szervezésében, megtartásában is részt vállalnak.

A megállapodást a honvédüdülőben írta alá Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka és Kornis György. Az eseményen részt vett Matolcsy Gyöngyi, Balatonakarattya polgármestere is. Az aláírás alkalmából Piros ezredes a központ emblémájával ellátott üveg borral ajándékozta meg a klubot.

- Szeretnénk az érdeklődő akarattyai nyugdíjasokat bevonni a közös együttlétekbe, településünk életének kiteljesítésébe - zárta szavait Kornis György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!