Balatonalmádi

2012.11.27. 15:43

Vidám ünnep az óvodában

A balatonkenesei Kipp-kopp óvoda fennállásának 35. évfordulója alkalmából rendeztek a napokban ünnepséget, a gyerekek műsorral köszöntötték az intézményt.

Halmos György

Thury Attiláné, aki csaknem húsz éve vezeti az óvodát, ünnepi beszédében felidézte az elmúlt 35 év kiemelkedő eseményeit, mérföldköveit. Megemlítette, hogy 1977. november 7-én adták át a modern óvodát, kezdetben három csoporttal indult a képzés, egy évvel később a létszám miatt újabb csoporttal bővült az óvoda. Jelentős esemény volt, amikor 1983-ban étteremmel és konyhával bővült az épület. Az óvodavezető felidézte, hogy 1994 és 1998 között az óvodáztatási igény nagyon megnőtt, ezért kialakították az ötödik, az úgynevezett minicsoportot. Az elmúlt években több fejlesztés valósult meg sikeres pályázati forrásokból a Kippkopp óvodában, így például kézművesműhelyt és nevelői szobát, majd logopédiai és fejlesztőszobát is kialakítottak. Az óvodában 2004 novemberétől bölcsődei csoport működik, illetve megszüntettek egy óvodait.Az évfordulóját ünneplő Kipp-kopp óvoda óvodásai színes műsorral köszöntötték az intézményt (Fotó: Penovác Károly)

Az intézmény életében jelentős mérföldkő volt 2009, kívül-belül megújult az épület: akadálymentesítették, kicserélték a nyílászárókat, megoldották a tetőszigetelést, és többek között napkollektorokat szereltek fel. A rendezvény  - születésnaphoz illő módon - a gyerekek örömére az ünnepi torta felszeletelésével zárult. 


A rendezvény keretében többen elismerést vehettek át, így Pulai Istvánné, Mórocz Csabáné, Kerti Teréz, Vargáné Dobó Katalin és Thury Attiláné óvodapedagógusok, akik 30 vagy több éve dolgoznak az intézményben. 


Ezek is érdekelhetik