Balatonalmádi

2013.10.29. 11:51

Átadták a Váth János-díjakat Balatonalmádiban

Minden évben október 23-án adja át a város a Váth János díjat, amelyet 2013-ban Fábián László és Németh Béla nyugalmazott iskolaigazgatók vehettek át Keszey János polgármestertől. A díjat azok vehetik át, akik kimagasló kulturális, oktatási tevékenységet folytattak életük során a településen.

Halmos György

Fábián László 1951-ben született Balatonszemesen. A Pécsi Tanárképző Főiskolán földrajz-rajz szakos általános iskolai tanári oklevelet szerzett 1977-ben, ezt egészítette ki 1999-ben közoktatás vezetői végzettséggel. A főiskolát követően Balatonalmádiba került az akkor összevont 2. számú körzeti iskolájába (a későbbi Váci Mihály iskolába) került tanári beosztásba. Három évvel később az 1. sz. körzeti iskola vezetéssel bízták meg. A rendszerváltást követően kiírt, immár a Györgyi Dénes Általános Iskola vezetésére szóló igazgatói pályázatokat rendre elnyerte. Pedagógusi és intézményvezetői munkássága meghatározó volt az iskola arculatának kialakításában. Grafikusművészként a helyi tárlatok, kiállítások szervezésével, népszerűsítésével sokat tett Balatonalmádi hírnevének öregbítéséért, 2010 óta az Új Almádi Újság felelős szerkesztője.

A laudációt olvassa Kovács Piroska Rózsa aljegyző, mellette Keszey János polgármester, illetve Németh Béla és Fábián László (fotó: Novák Béla)

Váth János díjat vehetett át Németh Béla, aki 1951-ben született Székesfehérváron. A Pécsi Tanárképző Főiskola biológia-földrajz szakán 1973-ban szerzett diplomát. Pályakezdőként került az összevont 2. számú körzeti iskolába, a későbbi Váci Mihály Általános Iskolába. 1985-től kapta meg első igazgatói megbízását, azt követően további három alkalommal nyert el. Nagy gondot fordított az oktatás tárgyi feltételeinek biztosítására, az iskola szépítésére, felszereléseinek újítására, bővítésére. A nyolcvanas évek második felében bevezetett angolnyelv-oktatás, 1992-től a mindennapos testnevelés, és ennek keretén belül a teniszoktatás vonzóvá tette az iskolát. 2004-ben a Váci Mihály és a Vörösberényi Általános Iskola integrációjakor tíz évre bízta meg a Képviselő-testület a vörösberényi iskola vezetésével. Negyven éves pedagógusi és intézményvezetői munkássága méltán jelent példát a következő nemzedék számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!