Balatonalmádi

2013.10.01. 10:43

Jó volt a nyári szezonban a közbiztonság

A megye egyik legbiztonságosabb települése volt az idegenforgalmi szezonban Balatonalmádi.

Halmos György

Erről a város rendőrkapitánya beszélt a testület legutóbbi ülésén. Dr. Szabó János elmondta, hogy nemcsak a számok támasztják alá a kijelentését, hanem egy 1500 fős reprezentatív felmérés is, a megkérdezettek nyolc százaléka nagyon jónak, 71 százaléka jónak minősítette a város közbiztonságát. Az alezredes beszélt arról, hogy az összes bűncselekmény száma növekedett, lopások száma 16-ról 27-re, vagy például az ittas vezetéseké is emelkedett, de a lakosságot irritáló kiemelt, súlyos bűncselekmény nem történt.

A kapitány megemlítette, hogy az alkalmi lopások számának emelkedése a felelőtlenségre vezethető vissza. Hozzátette, hogy a közterületeken észlelhető állandó rendőri jelenlétnek köszönhetően nem történt sorozatjellegű lopás. A kapitányságon a nyáron szolgálatot teljesítő fővárosból érkező rendőrök főképp gyalogos szolgálatot láttak el. Képviselői kérdésre elhangzott, hogy a közeljövőben szakemberekkel bejárják a város területét és közlekedési táblákat mérik fel, hogy hol vannak feleslegesen, vagy éppen honnan hiányoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!