Balatonalmádi

2014.04.14. 11:28

Rendőrségi nyílt nap Balatonalmádiban

Rendőrségi bemutató színesítette a Balatonalmádi várossá nyilvánításának 25. évfordulójára szervezett ünnepségsorozatot.

 

Balatonalmádi 25 éve nyerte el a városi rangot. A Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár által szervezett hétvégi ünnepi programsorozat része volt a szombati rendőrségi bemutató.

A látogatók beleülhettek egy Skoda Jetti szolgálati gépkocsiba, és sokan megcsodálták az országban egyedülálló Harley-Davidson motorkerékpárt is. Nemcsak a gyerekek számára volt izgalmas élmény, hogy beülhettek a rendőrautóba és ráülhettek a rendőrmotorra, hanem az apukáknak is. Nem volt olyan szülő, nagyszülő, aki ne készített volna fotót a ragyogó arcú csemetékről. Szokásos módon nagy érdeklődést váltott ki a rendőrkutyás bemutató.

Különleges lehetőség volt a csapaterős felszereléssel történő baráti találkozás. Már nem is volt meglepetés, hogy a lányok, hölgyek részéről legalább akkora volt az érdeklődés, mint a fiúk, férfiak részéről. A legkisebb gyerekek is felvették a sisakot, meglóbálták a gumibotot, elbújtak a pajzs mögé, amikor „sztárfotó” készült róluk. A felnőtteket viszont a „golyóálló” mellény izgatta leginkább.

A látványos programok sorát az ujjnyomat készítés zárta. Kétféle technikával ismerkedhettek meg a kíváncsi látogatók. A hagyományos fekete festések eljárással, amelyet a bűnelkövetők nyilvántartásba vételekor alkalmaznak, illetve a „varázslós” módszerrel, amikor a fehér lapon láthatatlan kis tenyerek a mágnespor hatására láthatóvá vállnak, mint a helyszíni nyomkutatás során.

A sok izgalom után levezetésként közlekedéssel és általános, a segítségnyújtáshoz, - kéréshez kapcsolódó teszteket lehetett kitölteni. Hogy az olvasni nem tudó gyerekek se unatkozzanak, közlekedési témájú rajzokat színezhettek ki, vagy a programhoz kötődő témájú rajzokat készíthettek. Természetesen minden alkotás jutalmat érdemelt. A gyermekek az édesség mellet apró láthatósági eszközöket, szóróanyagokat, a szabályos kerékpározást összefoglaló kiadványokat kaptak ajándékba, amelyek a mindennapokban is emlékeztetik őket a közlekedés veszélyeire. Ez a szórakoztató program arra is alkalmat adott, hogy a gyerekeket kísérő felnőttek kérdezhessenek az „illetékes szervtől”, illetve megismerkedhessenek a rendőrök mindennapi munkájával.

Fotók: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!