Balatonalmádi

2014.09.02. 16:20

Több mint 158 milliós beruházás Felsőörsön

Az évtized legnagyobb önkormányzati fejlesztése a településen a csapadékvíz szabályozott elvezetése, amelyre nemcsak az egyre szélsőségesebb időjárás, hanem a terület domborzati viszonyai miatt is nagy szükség volt.

Kovács Erika

Szabó Balázs, Felsőörs polgármestere a Naplónak hangsúlyozta, ezzel a beruházással lehetőség nyílt az évtizedes problémák megoldására a település nagy részén. Az érintett utcák: Hóvirág, Fő utca, Petőfi, Szilvás, Bárókert, Fenyves, Körmendi prépost, Béke, Csöpp, Rózsa, Csalogány, Szabadság tér, Csendvilla, Kökény, valamint két rövid külterületi szakasz. A fejlesztés 101 hektárra terjed ki, 310 ingatlant és 1528 lakost érint. A csapadékvíz szabályozott elvezetésével ezentúl a víz nem mossa ki az útpadkát, nem fagy föl az utak alapja, és nem utolsósorban nem veszélyezteti a lejtőkről folyó víz az ingatlanokat, az infrastruktúrát. Remélik, ezzel a magas talajvíz problémája is mérséklődni fog.

A kivitelezés során a felmerült lakossági igényeket is többnyire sikerült kielégíteni, például speciális bejárót alakítottak ki az egyik utcában egy kerekes székkel élő, mozgássérült lakosnak.

A beruházás teljes költsége valamivel több mint 158 millió forint, ebből összesen 2933 méter burkolt csapadékvíz-csatorna és -folyóka, valamint 1320 méter zárt csapadékvíz-csatorna épült meg a szükséges műtárgyakkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!