Balatonalmádi

2015.08.09. 13:39

Nyár, zaj, nyitott ablak

Balatonalmádi – A nyár beköszöntével egyre gyakoribbak a hozzánk érkező panaszok, amelyek nagyobbrészt a strandokról, vendéglátóegységek teraszairól, szórakozó vendégek viselkedéséből adódó zajokat kifogásolják.

Kekk Sára

Ezt tette Miklós Gyula balatonalmádi olvasónk is. Őt a helyi és a balatonfűzfői strand zavarja, utóbbin főleg a fesztiválok hangja. Ám mérséklésükre sem a rendezvények szervezői, sem a helyi önkormányzat nem tett lépéseket – mondta a panaszos.

– Már tavaly is több alkalommal tartottak a fűzfői strandon nagyobb hangerejű rendezvényeket, de idén, ha lehet, talán még hangosabbak ezek a bulik, ráadásul tovább is tartanak, volt, hogy hajnali háromkor még remegtek az ablakaink a zajtól. Az utcánkban már többen is panaszkodtak a zaj miatt az elmúlt években, így végül aláírást is gyűjtöttünk és panasszal éltünk az önkormányzatunknál, ahonnan Balatonfűzfőre irányítottak minket, hiszen intézkedniük nekik kell. Tőlük már csak a rendezvények után pár héttel kaptunk egy levelet, melyben elnézést kértek a kellemetlenségért, és itt le is zárták – mesélte olvasónk.

Mikus Gyula azt is elmondta, a zeneszolgáltatást nyújtó vendéglátóhelyeknél mérhető a zajkibocsátás. Ilyen esetekben a település polgármesteri hivatalának igazgatási osztálya rendelkezik megfelelő jogkörrel. Az ilyen volumenű rendezvények megkezdése előtt az üzemeltető köteles környezeti zajkibocsátási határérték megállapítását kérni, utóbbiról jegyzőkönyv készül, melyet kötelesek leadni az igazgatási osztályon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!