Balatonalmádi

2016.12.21. 15:48

A lakókkal közösen építhetnek utat

Balatonalmádi – Az oktatási intézmények átadásáról és az egyik utca lakókkal közös beruházásban történő aszfaltozásáról is döntött a helyi képviselő-testület a napokban.

Marton Attila

Támogatta a testület a lakókkal közös útépítést a jelenleg aszfaltozatlan Bornemissza utcában. A beruházást az ott élőkkel közösen végezheti majd el az önkormányzat, miután az érintettek vállalták a beruházás érdekében felmerült kiadások húsz százalékának kifizetését. Az útépítést mintegy 8,6 millió forintra becsülik.

Januártól a KLIK Veszprémi Tankerületi Központ működteti a helyi oktatási intézményeket. A szervezethez kerülnek a várostól az intézmények ingatlanai és ingóságai is, leszámítva az iskolákban működő konyharészeket, a nevelési tanácsadó melletti külön bejáratú irattárat, a gimnáziumnál lévő szolgálati lakásokat és a vörösberényi iskola melletti műfüves labdarúgópályát.

Módosították a  szociális ellátásokról szóló rendeletet, így a rendkívüli élethelyzetben adható támogatás összege ötvenezer forintról 80 ezer forintra emelkedik 2017-től.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!