Balatonalmádi

2013.12.10. 14:20

Advent: emlék és várakozás

Balatonalmádi - Gyermekkora karácsonyi emlékeit idézte fel ünnepi küszöntőjében Szabó János katolikus plébános.

Kovács Erika

Advent első vasárnapján Keszey János polgármester gyújtotta meg az első gyertyát a koszorún, a betlehemnél, amit Nagy András népi fafaragó, iparművész faragott. A gyertyagyújtásra az egész belváros, a városháza és környéke, még a fák is ünnepi díszbe öltözött a fények jóvoltából.

– Szeretjük az adventet, mert ilyenkor kicsit gyermekké lehetünk. Ilyenkor szépségre, jóságra vágyó gyermekként emlékeinkben kotorászunk. Az advent megnyugtat – beszélt a várakozás szépségéről a plébános. Szabó János saját gyermekkora emlékeiből idézett, említette a fahéjas, citromillatú készülődést, a friss fenyő illatát, az ajándékba kapott mackót, amit még ma is őriz.

Az almádi adventen Faust Gyula református lelkész többek között arról beszélt, hogy az advent a várakozás időszaka, az ünnep, különös tekintettel a karácsonyra, nagyon fontos az ember életében. Az ünnepi beszédek után Dávid Roland musicalénekes teremtett karácsonyi hangulatot, majd a város lakossága – különösen a betlehemnél – sokáig gyönyörködött a látványban, és még hosszú ideig sétáltak, beszélgettek a téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!