csak hitegette a tulajdonost

2018.01.23. 21:38

Átvágta a panzióst: nem volt pénze a nyaralásra

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat egy 30 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nővel szemben, aki gyermekeivel két hétig úgy nyaralt egy balatonalmádi panzióban, hogy a szállás díját nem fizette meg, tudtuk meg a Veszprém Megyei Főügyészségtől.

Kovács Erika

A vádirat szerint a nő 2017. augusztus közepén, interneten keresztül foglalta le a szálláshelyet, és még ugyanezen a napon valótlanul arról tájékoztatta a tulajdonost, hogy a foglalót elutalta. A sértett másnap jelezte az elkövetőnek, hogy a pénz nem érkezett meg, mire a vádlott külföldi bankszámláról történt utalásra, és így hosszabb átfutási időre hivatkozott. A foglalást követő négy nappal a vádlott két gyermekével együtt megérkezett a panzióba, és kérte, várjanak még egy-két napot, hátha elakadt valahol az utalás. Két nap elteltével a sértett számon kérte vendégét, mire a vádlott előbb arra hivatkozott, hogy édesapja, majd néhány nap elteltével azt állította, hogy a férje megy utánuk, és visz pénzt, illetve rendezi a számlát. A nőnek 2017. szeptember 3-án délelőtt kellett volna elhagyni a szálláshelyet, és telefonon még a reggeli órákban is azzal hitegette a tulajdonost, hogy akik mennek érte, hozzák a számla rendezéséhez szükséges pénzt. Mivel ez nem történt meg, a sértett értesítette a rendőrséget. A vádlott a csalással mintegy 230 ezer forintos kárt okozott a panzió tulajdonosának, amely nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!