Balatonalmádi

2015.05.18. 16:20

Bíróságon az almádi gimnázium diákjai

Bíróságon érveltek igazuk mellett a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium diákjai. Aztán összeálltak egy fotóra az erőszak ellen.

Prevics Éva

A Veszprémi Járásbíróságon tárgyalták az almádi gimnázium diákjainak rablási ügyét, amiben a sértett és a vádlott is egy-egy diák volt. A helyszín, sőt a bíró is valódi volt, a történet azonban nem, azt ugyanis csak eljátszották a tanulók.

Az iskola ezen a nem szokványos módon hívta fel a gyerekek figyelmét az erőszak ellen. A tanulók ezúttal nem egy szokásos előadást hallgattak végig a témáról, hanem egy szituációt adhattak elő, egy kitalált történet részesei lehettek. A diákok közül került ki a képzelt történet  sértettje, vádlottja, az ügyész és az ügyvéd is, míg a bíró szerepét egy igazi bíró alakította a történetben - mondta Stiglic Edit az intézmény kollégiumvezetője, a program szervezője.

Fotó: Stiger Ádám

A diákok a tárgyalás végén elmondták, hogy ők milyen büntetést javasolnak a vádlottnak, míg a bíró szembesítette őket azzal, hogy a valóságban mi járna ezért a rablási bűntettért.

Az erőszak ellen hétfő délután  " villámcsődületet" hirdetett a Magyar -Angol Tannyelvű Gimnázium. A diákok DLSB (Dual Language School Balatonalmádi) feliratú pólóban álltak össze egy közös fotóra, felhívva a figyelmet az erőszakmentességre. A program után Varga Erika a Veszprémi Járásbíróság bírónője beszélgetett a gyerekekkel, tanárokkal és szülőkkel a korábban eljátszott tárgyalásról és arról, ők mit gondolnak az erőszakkal kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!