Balatonalmádi

2014.01.21. 15:55

Deresedő fejjel tanulnak

Balatonalmádi - A Vörösberényi iskola számítástechnikai termét március végéig minden hétfőn és pénteken 15 órától 17 óráig nyugdíjasok töltik meg.

Kovács Erika

A 150 személyből álló Vörösberényi Nyugdíjas Klub tagjai közül közel negyvenen jelentkeztek a klub elnökének javaslatára számítógépes tanfolyamra. Két csoportban ismerkednek a számítógéppel és az alapműveletekkel, tanulják a szövegszerkesztést, a táblázatkezelést, videó- és zenelejátszó programokat, a videók, zenés összeállítások szerkesztését, majd böngésznek az interneten és megtanulnak e-mailezni, skypolni. Az oktatást a Csetényi testvérek, Kristóf és Norbert vállalták, akik az egyetemen szereztek informatikusi diplomát.

A Vörösberényi Nyugdíjas Klub tagjai közül negyvenen jelentkeztek számítógépes tanfolyamra (Fotó: vörösberényi nyugdíjasklub)

Az intézmény igazgatója Zanathy László szívesen segített a foglalkozások időpontjában, a városgazdálkodás igazgatója Agg Z. Tamás biztosította a terem ingyenes használatát, a Klebelsberg Intézményfenntartó vezetője engedélyezte a számítógépek használatát, bár több nyugdíjasnak karácsonyra már laptopot hozott a gyermekeik Jézuskája. Ígéretet is kaptak, hogy a házi feladatok elkészítéséhez segítséget nyújtanak majd a gyermekek és az unokák. Így összefogással, akarattal, jó szándékkal sikerült a tanfolyam beindítása, ami a nyugdíjasok szerint nem kis feladat ebben a korban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!