Balatonalmádi

2017.05.23. 18:20

Nagy sikert aratott a húsz év után újra megrendezett majális a Malomvölgyben

Két évtized kihagyás után szervezett a Vörösberényi Nyugdíjas Klub sport-, sor- és játékos versenyekkel egybekötött nosztalgiamajálist a Malomvölgyben.

Marton Attila

Eredetileg egy túrát akartunk szervezni a nyugdíjasklub tagjainak a Malomvölgybe, ám az érdeklődés olyan nagy lett, hogy inkább úgy döntöttünk, felelevenítjük a régi hagyományt, és majálist tartunk, mondta Lencse Sándor, a rendezvényt szervező Vörösberényi Nyugdíjas Klub elnöke. Az esemény szervezésébe a klub mintegy ötven tagja mellett a Balatonalmádi Városgondnokság, valamint helyi intézmények és magánszemélyek kapcsolódtak be a tereprendezéstől kezdve a programok lebonyolításán át a főzésig, míg Dér András önkormányzati képviselő anyagilag is támogatta a rendezvényt.

A majálison több izgalmas versenyt, például célba dobást is rendeztek
Fotó: Penovác Károly

A résztvevők a vörösberényi művelődési háztól közösen sétáltak a rendezvénynek otthont adó, erdők szegélyezte, megkapó völgybe. A megnyitón Keszey János polgármester arról beszélt, gyerekkorában maga is részt vett majálison a Malomvölgyben, egyúttal örömét fejezte ki, hogy hosszú kihagyás után ismét megszervezték a rendezvényt. A közös bemelegítés - amelyet Dombi Orsolya vezetett - után a futballé és a futásé volt a főszerep délelőtt, az első helyezéseket elért felnőttek sörre, a gyerekek édességre és kisebb ajándékokra válthatták be fabatkájukat. Az ebéd - két bogrács pincepörkölt - közös elkészítése és elfogyasztása után délután sor- és váltóversenyekkel folytatódott a program: többek között zsákban futás, talicskázás, célba dobás és gyepsí is szerepelt a repertoárban, de a pincérversenye-ket idéző feladatot is kipróbálhattak a résztvevők, amikor vízzel teli poharat kellett egyensúlyozniuk a megadott távon.

A gyerekek és játékos kedvű felnőttek a sportolás mellett népi játékokkal - például pilickézés, karikahajtás - ismerkedhettek meg Boda Zoltán jóvoltából, vagy kézműves foglalkozáson vehettek részt Zsapkáné Adélnál. A szórakoztatásról Tóth István, a klub zenésze és Cserna Sándor tangóharmonikás gondoskodott, az egyik helyi étterem révén pedig a majálisokon jellemző ételeket, például lángost, sült kolbászt és virslit lehetett fogyasztani. A résztvevők köszönetet mondtak a Vörösberényi Nyugdíjas Klubnak, hogy felvállalta és sok munkával megszervezte a számára anyagi haszonnal nem járó rendezvényt, amely nagyon sok gyermeknek és felnőttnek jelentett tartalmas kikapcsolódást és igazi családi együttlétet. Lencse Sándor elmondta, a rendezvény sikerén és látogatottságán - közel 150-en regisztráltak az eseményre - felbuzdulva jövőre szeretnék ismét megszervezni a majálist. Elképzeléseik szerint pályázati forrás segítségével még nagyobb látogatószámmal és az ideinél több szórakoztató programmal, árusokkal valódi városi rendezvénnyé alakítanák az összejövetelt, visszaidézve az egykori majálisokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!