Balatonalmádi

2013.10.11. 08:43

Forródrót - Szemétszállítási díj, visszamenőlegesen

Olvasónk tájékoztatott arról, hogy a napokban kézhez vett hulladékszállítási csekkeken a kommunális szolgáltató „júliusig visszamenőleg követeli a szemétszállítási díjat, holott senki nem kapott csekket, illetve fizetési felszólítást az adott hónapra”.

Halmos György

Az olvasói felvetésre adhat magyarázatot a regionális települési szilárdhulladék-kezelési társulás elnöke szeptember közepén tartott sajtótájékoztatója, amelyen elmondta: a minisztérium és az energiahivatal állásfoglalását kérték ki a rezsicsökkentéssel kapcsolatos jogszabály miatt. Erre többek között azért volt szükség, mert a királyszentistváni hulladékkezelő egyedüliként az országban tavaly nyáron kezdte meg működését, a jogszabály szerint pedig a 2012. áprilisi díjakat kell figyelembe venni a csökkentésnél. Amíg ebben a témában nem kaptak hivatalos állásfoglalást, addig a konzorcium területén élőknek nem kellett hulladékszállítási díjat fizetni, viszont szeptemberben egyszerre kapták meg két negyedév csekkjeit, a Veszprémben élők például hat darabot, éppen úgy mint ahogy a Balkom körzetében, vagyis a Balatonalmádiban élők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!