Balatonalmádi

2016.01.27. 15:29

Húsz érmet szereztek a balatonalmádi karatékák a sportág magyar bajnokságán

Balatonalmádi - Húsz éremmel tértek haza az Egerben megrendezett shotokan karate magyar bajnokságról a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület (Nippon Dojo) fiatal versenyzői.

Polgár Tibor

A versenyről versenyre rendkívül eredményesen szereplő balatonalmádi karateklub 12 karatékával vett részt az egri rangos megmérettetésen, melyre 280 fős mezőny gyűlt össze. Az almádiak csapatában Herczeg Boglárka, Kiss Maja és Farkas Bence egyéni kata (formagyakorlat) kategóriában aranyérmet szerzett. Emellett egyéni kumitében (küzdelem) Maja bronzéremmel, míg Bence ezüstéremmel is gazdagodott. További egyéni eredmények: Pahola Eszter bronzérem (kumite), Szabó Natália ezüstérem (kumite), Szombathelyi Klaudia ezüstérem (kumite) és bronzérem (kata), Varga Orsolya két ezüstérem (kata és kumite), Kiss Márkó ezüstérem (kata), Rézmüves Ádám bronzérem (kumite).

A Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület versenyzői húsz éremmel tértek haza az Egerben megrendezett karate magyar bajnokságról
Fotó: Rézmüves Miklós

A formagyakorlat csapatversenyében a Szombathelyi Klaudia, Gondos Dávid és Kiss Márkó által alkotott formáció harmadik helyezett lett, küzdelemben pedig a Kácsór Andreával, Szabó Natáliával, valamint Szombathelyi Klaudiával felálló csapat a dobogó második fokára állhatott fel. – Minden versenyzőnknek gratulálunk a 2015-ös évben tanúsított szorgalmas munkájáért! Természetesen készülünk az újabb kihívásokra, az idei esztendő diákolimpiájára, illetve az Európa- és világbajnokságára – tájékoztatta a Naplót Rézmüves Miklós ötdanos karatemester, a Balatonalmádi Shotokan Karate-Do Sportegyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!