Balatonalmádi

2014.01.27. 15:15

Húsz éve alapították a Szent Ignác kórust

Megalakulásának húszéves jubileumát ünnepelte a vörösberényi jezsuita templom falai között a Szent Ignác Kórus.

Munkatársunktól

A vasárnapi szertartáson való szolgálatra megérkezett az énekkar alapítója, Bobkó Mária Gabriella premontrei szerzetesnővér is, valamint jelen voltak eddigi karnagyai, Kissné Cservenyák Judit, Kruppai Tamás és a nemrég szolgálatba állott új karvezető, Pusker János ugyancsak, valamint sokan eljöttek a korábbi énekestársak közül is.

Megérkezett a jubileumra az énekkar alapítója, jelen voltak az eddigi karnagyok, és sokan eljöttek a korábbi énekestársak közül is (Fotó: Dér András)

A szentmise énekes szolgálata után a plébánián folytatódott fehér asztal mellett az ünneplés, Szabó János plébános közreműködésével, melynek során felidéződtek a régi emlékek. A kezdet, amikor a korábban csak alkalmilag verbuválódott passióénekesekből a nővér Isten dicsőségére éneklő csapatot hozott létre, s fiatalos lendülettel, lelkesen foglalkozott a felkészítésükkel, fejlesztésükkel. Arról is szó esett, hogy a kórus igazi szeretetközösséggé nőtt, a szorgalmas, kitartó próbák után személyes, közvetlen beszélgetések keretében egy éneklő, összetartó nagy családdá alakultak. Az egyszólamú énekek mellett hamarosan többszólamúakat is megtanultak, s egyre komolyabb zeneműveket adtak elő (például Halmos László h-moll miséjét), kórustalálkozókra jártak, sőt 2007-ben Szent Imre születésének ezredik évfordulóján az almádi Szent Imre-plébániatemplomban nagyszabású kórustalálkozót szerveztek. Erre négy vegyes kar érkezett a dunántúli egyházmegyékből, sőt a bécsi magyarok énekkara szintén eljött. A húsz év alatt akadtak emlékezetes vendégszolgálataik, s ma is gyakran kapnak meghívásokat.

A jubileumi találkozón természetesen a közös ének, az ajándékozás és persze a koccintás sem maradt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!