Balatonalmádi

2016.08.16. 18:55

Kötődés a tóhoz, a természethez

Balatonalmádi - Balatoni tájképek és külföldi utazásokon szerzett élményeken alapuló festmények is láthatók Németh Zsuzsa új kiállításán.

Marton Attila

A műkedvelő alkotónak Vízpartok és hangulatok címmel nyílt tárlata a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár előterében a napokban. A szenzibilis természetű alkotó évtizedeken át felhalmozott élmények és tapasztalatok alapján, nyugdíjba vonulása után kezdett komolyabban festészettel foglalkozni, többek között Kádár Tibor irányításával. A valóság elemeit nem töri össze, meghagyja a maguk eredetiségében, könynyen befogadhatóvá téve így alkotásait, fogalmazott megnyitójában id. Navracsics Tibor nyugalmazott gimnáziumigazgató. Hozzátette, az alkotóra a korai impresszionisták voltak a legnagyobb hatással, a képek központi témáit a természetben szerzett benyomások adják.

Németh Zsuzsa, Bati János, a Pannónia igazgatója és id. Navracsics Tibor a kiállításmegnyitón  Fotó: Stiger Ádám

Az alkotások a Balatonalmádihoz és környékéhez való szoros kötődést is bizonyítják, a tópartot és a Balatont különböző évszakban és napszakban is ábrázolta Németh Zsuzsa. A balatoni képek mellett olaszországi és új-zélandi élményeit is megelevenítik az alkotások, például velencei utcarészletekkel. A megnyitón közreműködött a Harmónia Énekegyüttes Demel Eszter vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!