Balatonalmádi

2016.11.22. 21:30

Megújul a gyep

Balatonalmádi - Megszépül a Wesselényi strand gyepfelületének egy része, miután három helyszínen többféle módszerrel javították a talajt és vetettek fűmagot.

Marton Attila

A jövő évi strandszezonra a fürdő területének mintegy húsz százalékán újul meg a gyep, mondta Rasovszky Zoltán, a Balatonalmádi Városgondnokság strandi csoportvezetője. A strand központi és így a látogatók által leginkább igénybe vett, lidó feletti részén az utóbbi években gondot okozott, hogy a szezon előrehaladtával eltűnt a fű.

A Wesselényi strandon három területet újrafüvesítenek  Fotó: Stiger Ádám

Annak érdekében, hogy ez jövőre ne így legyen, a talaj felső részét tíz centiméter széles sávban kicserélték, és fűmaggal vetették be. A beavatkozással kinyert föld használható részét a strand keleti oldalán hasznosítják, ahol a víz több helyen kimosta a gyepfelületet. Itt, valamint a munkálatok harmadik helyszínén, a játszótér melletti területen is füvesítettek. Utóbbi helyszínen homokot forgattak be a földbe, hogy lazábbá tegyék a talajt, és így a várakozás szerint nagyobb eséllyel marad majd meg a fű. A strandi csoportvezető azt is elmondta, ahol az időjárás már nem tette lehetővé a vetést, ott tavasszal szórják el a fűmagokat.

A munkálatokkal a strand területének mintegy húsz százaléka újul meg, a beruházás közel két és fél millió forintba kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!