Balatonalmádi

2013.12.10. 15:15

Adventi játszóház: régi koszorúikat is felfrissíthették

Balatonalmádi - Saját készítésű mézeskaláccsal lepte meg a Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportja a kicsiket és a felnőtteket november 30-án, a játszóházban.

Kovács Erika

Megtelt érdeklődővel a Pannónia Kulturális Központ, ahol Németh Jánosné az egyesület helyi elnöke vezetésével egész délután készítették az ünnepi meglepetéseket, díszítéseket, kinek-kinek ízlése és igénye szerint. A szervezők gondoskodtak zöldfélékről, fenyőről, meg egyéb ünnepi gallyakról, hogy azokból a gyerekek és felnőttek adventi koszorút, ajtó-, és asztali díszeket készíthessenek. Akinek kedves volt a tavalyi koszorú, elhozta, és Ficsórné Grósz Mónika segítségével kevés zölddel, meg különféle ünnepi kellékkel, köztük gyertyával, apró gömbökkel, szalagokkal felfrissíthette azt. Érdekes karácsonyfadíszek kerültek ki az ötleteket bőven kínáló asztalról, ahol többek között söröskupakot használtak hóember készítéséhez, tobozból angyalkát, kismanót varázsoltak a gyerekek nagy örömére, akik szívesen szorgoskodtak a felnőttekkel, szüleikkel együtt.

A szervezők gondoskodtak arról is, hogy az egyes darabok összeállításánál ne használjanak semmilyen vegyi anyagot, hanem természetes módon díszítették ki a tobozokat, meg a különféle gyümölcsöket. Az ünnepi játszóházban külön meghitt hangulatot teremtettek, és már a karácsonyi illatokat idézték fel a szervezők, akik erre az alkalomra mézeskalácsot sütöttek, amihez finom teákat kínáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!