Balatonalmádi

2014.05.09. 09:27

Vadnai Benjámint és Jonatant támogatja szülővárosa

Balatonalmádi - Egymillió forinttal járul hozzá a két vitorlázóbajnok felkészüléséhez az önkormányzat. Erről Keszey János polgármester és Vadnai Péter, a bajnokok édesapja emléklapot írt alá pénteken, a hivatalban.

Kovács Erika

A család Benjamin nélkül érkezett, aki Izraelben tartózkodik edzőtáborban. Jonatan nagyon örült a támogatásnak, mondta szükségük is van rá nagyon. Május végén ugyanis testvérével együtt Európa bajnokságra mennek Splitbe, pontosan 99 nap múlva lesz Kínában, Nanjingban az ifjúsági olimpia, arra a tervek szerint Jonatan utazik, a riói olimpia 2016-ban pedig Benjamin célja.

Keszey János polgármester kiemelte: nagyon büszkén tekintenek a városban élő két kitűnő sportemberre, szívesen támogatják őket.

Keszey János köszöntötte Vadnai Pétert (Fotó: Kovács Erika)

Rencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségi tagja, és a versenysport menedzsere aláhúzta: ilyen kimagasló, kiváló eredmények ifjúsági kategóriában mint a Vadnai testvéreknél, még nem volt a hazai vitorlázás történetében.

Jonatan alig várta, hogy indulhasson édesapjával együtt a tóhoz, azt mondta, ma nagyon jó a szél, ritka az ilyen alkalom, ki kell használni minden percet. Ezekért a szelekért utaznak télen a tengerhez edzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!