Balatonalmádi

2014.11.25. 17:45

Veszeli Lajos festőművész diákok között

Veszeli Lajos, Balaton-díjas festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Magyar – Angol tannyelvű Gimnáziumban és Kollégium aulájában, kedden.

Kovács Erika

– Nagyon sokoldalú, és sokféle fejlesztés történik iskolánkban. Kiemelten kezeljük azt is, hogy diákjaink minél többet találkozzanak művészekel, illetőleg megtekinthessék alkotásaikat érvelt a kiállítás mellett Dudásné Pirik Marianna igazgató.

Hozzátette: külön öröm számukra, amikor helybeli művészekkel találkozhatnak a pedagógusok és tanítványaik, ahogy ez most is történt. Mint mondta, Veszeli Lajos mindemellett ebben a gimnáziumban tanított is. A művésszel nemrég a diákok is készítettek interjút, és a megnyitó hangulatát emelte, amikor a fiatalok ezekből idéztek érdekes részleteket.

Mítosz és valóság, harmónia és nyugalom árad Veszeli Lajos műveiből – méltatta a művészt Fenyvesi Zoltán megyei alelnök (Fotó: Magyar-Angol tannyelvű Gimnázium)

A művészt méltatta Fenyvesi Zoltán, a Veszprém megyei közgyűlés alelnöke, aki a művekről hangulatáról többek között kiemelte: mítosz és valóság, harmónia és nyugalom árad belőlük.

A megnyitón a művész 16 festményét és hét kisplasztikáját állították ki, a műveket december 17 ig – lehet megtekinteni. A megnyitón a gimnázium diákjai közül Tira Klaudia és Remsei Kitti énekkel és gitárral, szép előadással ajándékozta meg a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!