Balatonfüred

2012.03.22. 07:50

Vízről és irodalomról

Balatonfüred - A Balaton-parti város reformkori részében tartott rendhagyó iskolai foglalkozást, projektnapot a veszprémi Ipari Szakközépiskola és Gimnázium több diákcsoportja.

Győrffy Árpád

Mint Horváth Eszter, az intézmény egyik irodalomtanára elmondta, az iskola hagyományos keretei közül kiszakadva próbálták a gyerekeket olyan dolgok felé irányítani, ami érdekelheti őket. A projektnap témája a víz volt, így három csoporttal Balatonfüredet választották helyszínként, hogy a gyerekek megismerhessék a város múltjából a vízhez kötődő irodalmi, történeti, építészeti emlékeket. Először dr. Ács Anna igazgató kalauzolásával megnézték a Jókai Emlékmúzeumot, majd a Tagore-sétányon fellelhető emlékeket kutatták fel egyéni munkával. A füredi program zárásként az egykori kőszínház oszlopsora előtt a városhoz kötődő költőktől kellett egy-egy verset elmondani minden csoportnak.

A diákok a projektnap folytatásában a szépen felújított veszprémi Séd-völgyet nézték meg, és vetélkedőn elevenítették fel a vízzel, gőzhajózással kapcsolatban Füreden hallott dolgokat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!