Balatonfüred

2012.04.18. 05:47

Hely is, gyermek is lenne

Balatonfüred-Arács - Közel sem annyira jó az óvodahelyzet a városban, ahogy ezt az önkormányzat illetékese látja - kereste meg szerkesztőségünket egyik olvasónk.

Győrffy Árpád

Császár Attiláné a lapunkban április 4-én megjelent óvodai körképben megjelentekkel kapcsolatban elmondta, hogy közvetlen lakóhelyén, az arácsi városrészben is gondot okoz a gyerekek megfelelő elhelyezése. A három csoportszobával rendelkező óvodában jelenleg csak két csoport működik, az egyik 30, a másik 32 fős. A nyáron nyolc gyerek megy el, helyükre több mint húsz jelentkező lenne, de a már így is túl nagy csoportokba nem fér be mindenki.
 
- Úgy tudom, csak annyi gyereket vesznek fel, amennyi elmegy. Elsősorban azok kerülhetnek be, akiknek a testvérei odajárnak. Akinek nincs itt testvére, azokat átirányítják a város többi óvodájába, mert nem akarnak új csoportot indítani, de ehhez nincs megfelelő közlekedési lehetőség. Arácsról a közlekedés gyakorlatilag nulla, egy hét órakor induló busszal 7:45-re tudnák a gyerekeket elvinni a másik óvodába, az egész város körbejárása után. Bennünket így nem érint, mert a legnagyobb lányom már itt óvodás, de több olyan, az óvoda mellett lakó ismerősöm van, akinek minden nap egy kálvária lesz, ha nem indítanak új csoportot. Persze, mi is érezzük a terhét, mert ilyen nagy csoportokra nem jut elég energiája az óvónőknek, bárhogy is igyekeznek.


 
Császár Attiláné szerint a problémát egy új csoport megindításával lehetne kezelni, hisz a feltételek megvannak hozzá. Úgy véli, az önkormányzatnak vállalni kellene a csoport működtetéséhez szükséges évi, mintegy tízmilliós költséget, amíg ilyen sok gyerek lesz.
 
Megkerestük dr. Bóka István polgármestert, aki elmondta, most zajlanak a beiratkozások. Felkérte Hári Lenke alpolgármestert és Szabó Lajost, a művelődési osztály vezetőjét, hogy a jelentkezések és a több intézményben rendelkezésre álló lehetőségek ismeretében az óvodavezetőkkel találjanak megfelelő megoldást a helyzet kezelésére.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!