Balatonfüred

2012.04.25. 07:29

Történelmi feladatok

Zánka - Idén már kilencedik alkalommal rendezte meg a zánkai Egry József középiskola a Focus on Britain elnevezésű, regionális angol nyelvi versenyt.

Horváth Gábor

A 2012-es megmérettetésen hét település 11 iskolájának diákjai mérték össze tudásukat. A négytagú csapatok a brit birodalom születésének és a gyarmatok meghódításának időszakával kapcsolatosan kaptak feladatokat, és prezentációt is kellett  bemutatniuk. A verseny középpontjában a résztvevők általános informáltsága és szervezési készsége mellett az idegen nyelven történő ismeretszerzési képesség, valamint közönség előtti fellépés állt a középpontban. A viadal zsűrijének elnöke idén is a londoni Masters of Wine Intézet oktatási menedzsere, Csizmadia-Honigh Péter volt, tagjai pedig Kozma Edit, az Angoltanárok Nemzetközi Egyesületének tagja, valamint Auerbach Nóra vezető tanár a tapolcai Katedra nyelviskola képviseletében.

A rangos versenyt szoros küzdelemben a zalaegerszegi Zrinyi Miklós Gimnázium csapata (Farkas Viktor, Paál Barnabás, Purger Nóra, felkészítő tanár: Adroviczné Ágnes) nyerte, második a Szalay Katalin által felkészített házigazda együttes (Madách Nikolett, Kulcsár Petra, Hatos Viktória, Németh Martin) lett, a harmadik helyen pedig a pápai Türr iskola diákjai (Fódi Kristóf, Freund Szimonetta, Mórocz Mónika, Nagy Dóra, felkészítő Gacs Mercédesz) végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!