Balatonfüred

2012.04.03. 17:37

Versenyben a borász utánpótlás

Balatonfüred - A Vidékfejlesztési Minisztérium, a Magyar Agrárkamara és a Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola közösen szervezi a borásztanulók versenyét.

Varga Ibolya

Az ország másik három iskoláját képviselő   versenyzők már a vasárnapi érkezésükkor leadták a vizsgaboraikat és azonnal rajtszámot  húztak. Hétfőn délelőtt az írásbeli versennyel kezdtek, majd a szóbelivel folytatták az erőpróbát. Kedden a munkavédelmi okatást követően került sor a gyakorlati versenyre és később mutatták be a magukkal hozott vizsgaborukat. 


A diákok munkáját az iskola szakmai tanárai és a környék ismert  borász szakemberei értékelik. Az eredményeket szerdán hirdetik ki. A legjobbak a szakmai záróvizsgától mentesülve kapják meg a borász szakképzettségüket igazoló bizonyítványt. A versenyző diákok többsége már tudja, hogy hol fogja gyakorolni a borászkodást, mert sokaknak családi pincészetük van. Többen közülük felsőfokú képzésben tanulnak tovább és vannak olyanok is, akik külföldi tanulmányútra pályáznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!