Balatonfüred

2015.07.19. 11:53

FüredJam - A Balatonból is Irie Maffiát hallgatták

Balatonfüred – Reggae, hiphop, rock és funk, kezek a magasban és a színpadon egy csodás hangú énekesnő, tollakkal a hajában. A FüredJam második napja is jól sikerült.

Kekk Sára

Az Irie Maffia legutóbbi albumát, a 2013-ban megjelent „Nagyon jó lesz”- t eléggé felemás visszhang fogadta, pedig igazi slágerparádé volt: a Zene Zeng, a Badest, a Bloodshot Eyes, a Feeling Great, a Fever in Her Eyes, vagy az Akkezdet Phiaival közös Livin’ it Easy mind nagy kedvenccé nőtte ki magát. Sokan kifogásolták az új hangzást, hiszen tény, hogy a zenekar az utóbbi években egy teljesen új irányt lőtt be magának. Sok elektronika, sok effekt, kevés fúvós, ha az Irie-tól korábban csak a ‘Kávézós’ című számot ismerte volna az ember, el se hinné, hogy például a ‘Cross The Roads’ is ugyanattól a zenekartól van.

2015 a tízéves jubileumé, azaz ahogy MC Busa mondta, egész évben születésnap, melynek alkalmából vadonatúj albumuk is napvilágot lát majd, melynek előfutára, a Jump Up című, nemrég megjelent dal és klip már most hatalmas siker.

Az Irie Maffiát Török Ádám és az új Mini követte a színpadon. Az énekes pályafutása során a stílus szinte minden fontos hazai eseményénél előtérben volt, nem volt ez másképp a FüredJamen sem. Életműve bizonyítja, hogy stílusa, ötletei, szövegei és közönség szeretete nem csak saját korosztályára, de a mai huszonévesekre is hatással van és nem volt ez másképp a nap végén sem, amikor a koncert másik fellépő együttesével, a Kerekes banddel kezdtek közös jammelésbe, mellyel lezárták az idei két napos koncertsorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!