Balatonfüred

2016.11.17. 21:15

Köszönet a munkájukért - Emlékdiplomát kaptak a nyugdíjas pedagógusok

Balatonfüred - Nyugállományba vonult tanárait kitüntetésben részesítette a balatonfüredi önkormányzat. Szakmai tevékenységükért és közmegbecsülésre méltón teljesített hivatásuk elismeréseként arany-, gyémánt- és vasdiplomákkal jutalmazták a tanárokat.

Forgács Ádám

Bóka István polgármester köszöntötte a közoktatási intézmények vezetőit, megjelent pedagógusait. Elmondta, hogy az ünnepség az 50-60-65 éve, munkájukban örömet találó pedagógusokról szól, akik vállalták a nevelés, tanítás szolgálatát és átadták a tudásvágyat azoknak a diákoknak, akiket tanítottak. Kiemelte, ezek a pedagógusok hittek önmagukban és a gyermekek őszinteségében, elfogadták küldetésüket. - Az emlékdiploma az életút sikerének diplomája. Biztos vagyok abban, hogy most, az elismerés perceiben megjelennek önök előtt a tanítványok arcai, azoké, akik önöktől kaptak valami olyasmit, amit mástól nem kaphattak volna meg és lettek mára sikeres emberek. Sokan sokat köszönhetnek önöknek - fogalmazott a polgármester.

Az ünnepségen a Református Általános Iskola diákjai zenés műsort adtak, majd a Lóczy középiskola tanulója, Sipos Dominik szavalatát hallhattuk. Végül a Radnóti Miklós Általános Iskola diákjai énekeltek népdalcsokrot.

Balról jobbra: Kálóczi Józsefné, Licserné Balogh Valéria, Maroskövi Kálmánné, Hessz Tibor, Fazekas Józsefné a díjátadón
Fotó: Pesthy Márton

A szakmai tevékenységükért és közmegbecsülésre méltón teljesített hivatásuk elismeréseként arany oklevelet adtak át Kálóczi Józsefnének, Liczerné Balogh Valériának és Maroskövi Kálmánnénak. Gyémánt oklevelet kapott Hessz Tibor és Szrés János. Vas oklevelet vehetett át Fazekas Józsefné. Szrés János tanár betegség miatt sajnos nem tudott részt venni az ünnepségen.

Kálóczi Józsefné, Kati néni önmagáról így vallott: - Egész életemben a legfőbb hobbim a tanítás és a tanulás. Mindkettőnek tudtam hódolni aktív koromban is, de nyugdíjasan is. Azon kevés ember közé tartozom, aki, ha újrakezdhetné, megint pedagógus lenne.

Maroskövi Kálmánné hitvallásának alapjául egy Vantsó Gyula-idézet szolgált, melyet az első igazgatójától kapott útravalóul: "A becsületesen végzett munka lehet sikertelen, de sohasem eredménytelen."

Az ünnepséget az Eötvös Loránd Általános Iskola Kiskórusának műsorával zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!