Balatonfüred

2014.04.08. 14:45

Ajándék a füredi mentőknek

Adakozó embereknek köszönhetően egy rendkívül fontos életmentő eszközzel gazdagodott a balatonfüredi mentőállomás.

Győrffy Árpád

Szombaton a szabadidőközpontban tartott jótékonysági gálán adták át azt a 4,5 millió forintba kerülő mellkas kompressziós készüléket, amit fél éven át zajló gyűjtés eredményeként tudtak megvásárolni. A nézők a belépővel maguk is adakoztak. Kéri Kitty színművész köszöntője után a műsorban Balogh Petra verseket mondott, Rábaközi Rita énekelt Bánó Vera zongorakísértével, önálló műsorral szerepelt a Schalbert Dávid vezetésével működő Csopak Táncegyüttes és a Csincsi Ferenc Karnagy dirigálásával játszó Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara.Az új készüléket dr. Kontrát Károly, a Belügymiisztérium parlamenti államtitkára adta át a gyűjtést szervező Karáth Jánosnak, a balatonfüredi mentőállomás vezetőjének. Ekkor sorsolták ki a nézők között azt a 23 alkotást, amit festők, népiiparművészek és mások ajánlottak fel.

A gálán több dalt énekelt Rábaközi Rita Bánó Vera kíséretével (Fotó: Győrffy Árpád)

Mint Karáth Jánostól megtudtuk, sok magánszemély és vállalkozás mellett a járás több önkormányzata is adakozott, például Csopak, Balatonfüred és Tihany összesen egymilliót adott, másfél-másfél milliós támogatást nyújtott a füredi TLC Kft. és a Belügyminisztérium. A gálával 300 ezer forint gyűlt össze.

A sajátműködését a helyzet szerint irányító készülékről elmondta, hogy újraélesztésnél ezzel a géppel lehet végeztetni a mellkas megfelelő ritmusú, erejű összenyomását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!